ПОСЛЕДЊИ ДАН ПРИЈАВЕ ЗА 60 евра: Ово су сви важни датуми исплата до краја године

Novosti online

15. 05. 2021. у 07:52

ПОСЛЕ 30 евра државне помоћи, са чијом се исплатом завршава 20. маја, на ред долазе нове пријаве и исплате од стране државе и за пензионере и за све остале који су се пријавили, а имају важећу личну карту и пребивалиште у Србији.

ПОСЛЕДЊИ ДАН ПРИЈАВЕ ЗА 60 евра: Ово су сви важни датуми исплата до краја године

Фото: Ненад Карлић/Депоситпхотос

Први најважнији датум је 15. мај када истиче рок за пријаву за 30 евра, чија исплата је у току, али и за 30 евра које ће држава исплатити у новембру. Други важан датум је 20. мај када је и последњи дан за исплату првих 30 евра. Уколико се још нисте пријавили то можете учинити преко сајта идп.трезор.гов.рс, или на број телефона 0800 101 100.

Јун: једна пријава, две исплате

Наредне исплате, али и пријаве, крећу у јуну. Први важан датум је 1. јун и тада креће пријава за 3.000 динара за све грађане који су вакцинисани. Пријава траје до 15. јуна, а правила су следећа.

Сви који су примили макар и прву дозу вакцине у Србији до 31. маја имаће право на 3.000 динара. Пензионери се не пријављују, а пријава за остале ће бити идентична пријави за 60 евра.

То практично значи да ће и за 3.000 динара за вакцинисане бити потребно оставити следеће податке: ЈМБГ, број личне карте и банку у којој имате отворен рачун или желите да вам се аутоматски отвори. Пријава ће бити могућа електронски преко сајта Управе за трезор, али и телефонски.

Право на додатних 3.000 динара за вакцинисане имају сви грађани Србије старији од 16 година, а помоћ ће бити исплаћена у периоду од 12. до 20. јуна.

За остваривање права на финансијску помоћ неће бити важно коју вакцину су грађани примили од 4 доступне у нашој земљи, а то су вакцине произвођача Синофарм, Фајзер, Астра Зенека и Спутњик В. Информацију о примљеној вакцини, као и о датуму вакцинисања, грађани практично неће морати у пријави ни да дају.

У јуну ће бити исплаћана и додатна помоћ од 60 евра за све незапослене који су пријављени на биро (НСЗ), а којих има око пола милиона. За ову помоћ пријава није потребна.

Септембар и новембар: Пензионерима 50 евра, потом и свима по 30

После исплате од 30 евра у мају, пензионери ће у септембру добити и додатних 50 евра. Следеће исплата је у новембру и тада ће сви остали грађани добити других 30 евра. И пензионери ће у новембру добити својих 30 евра и тако доћи до укупне цифре од 110. У новембру ће и незапослени добити својих 30 и тако доћи до укупне цифре од 120 евра.

Ко се пријављује, а ко не мора?

- пунолетни грађани, држављани Србије са активним пребивалиштем - морају да се пријаве за помоћ од 60 евра. Рок пријаве до 15. маја.

- пензионери - не морају ни за 60 евра, нити за додатних 50 евра, ни за 3.000 за вакцинисане

- корисници социјалне помоћи - добијају 60 евра и не морају да се пријављују

- незапослени на бироу - морају да се пријаве до 15. маја за 60 евра који добијају као и остали грађани, а не морају да се пријављују и за других 60 евра које добијају по основу незапослености.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)