ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ ШАЉЕ СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Укида се роминг између Грчке и Србије!

Танјуг

13. 05. 2021. у 11:40

ПРЕМИЈЕРКА Srbije Ana Brnabić boravi u poseti Atini gde prisustvuje Delfi forumu.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ ШАЉЕ СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Укида се роминг између Грчке и Србије!

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Она је данас из Грчке у Србију послала сјајну вест која гласи да ће између наше и ове земље бити укинута наплата роминга што је посебно важно за наше грађане који масовно летују у Грчкој и то им је једна од омиљених дестинација.

Споразум о укидањунаплате роминга биће потписан наредне недеље. 

Премијерка Србије састала се данас у Атини са председницом Грчке Катерином Сакеларопоулоу. Брнабић је грчкој председници захвалила на подршци коју та земља пружа Србији на ЕУ путу, на заговарању проширења и истакла да та подршка Грчке много значи Србији, јер су ервопске интеграције важан предуслов дугорочне стабилности.

Премијерка је председници Грчке пренела поздраве председника Србије Александра Вучића.

Брнабић је председници честитала јубилеј Грчке, будући да та земља ове године обележава 200 година од ослободилачког рата од Отоманске власти 1821. године, али и на томе што је Сакеларопоулоу прва земља председница Грчке у историји.

- Увек се радујем као премијерка Србије када овде имам састанке, заједничким пројектима, јер је Грчка један од највећих партнера Србије, политички и економски, а два народа везују братска осећања - рекла је Брнабић.

Пожелевши добродошлицу премијерки Србије, председница Грчке јој се захвалила на учешћу у прослави великог јубилеја, што, како је истакла, показује изузетне односе земаља и историјске везе наших народа.

- Верујем да ће после пандемије односи земаља да ојачају о развију се још више - рекла је Сакеларопоулоу.

Она је напоменула да је Грчка заинтересована за развој стратешких односа са Србијом у свим секторима.

- Од суштинског је значаја перспектива даљег ширења ЕУ на Западни Балкан. Од Самита у Солуну 2003.годин3 то је стратешки циљ Грчке. То је једини пут за безбедност, стабилност и развој региона. Грчка подржава европску перспективу Србије и помоћи ће у свему што може - рекла је Сакеларопоулоу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)