И ДАНАС ОЧЕКУЈТЕ СМС ОД БАНКЕ: Наставља се исплата првих 30 евра - ево ко ће ускоро добити новац

Новости онлајн

13. 05. 2021. у 07:08

ЈУЧЕ је почела исплата првих 30 евра државне помоћи, а исплата ће се наставити и данас, када ће велики број грађана, уз прву јутарњу кафу, обрадовати порука од банке.

И ДАНАС ОЧЕКУЈТЕ СМС ОД БАНКЕ: Наставља се исплата првих 30 евра - ево ко ће ускоро добити новац

Фото Д. Миловановић

За разлику од пре годину дана, када вам је на рачун легло 100 евра и то томе СМС обавештење са износом уплате, ове године уз суму у динарској противвредности, стоји и неколико података и информација које прате уплату.

Одмах после износа од 3.527,37 динара јасно је назначено да вам новац уплаћује Министарство финансија тј. Управа за трезор и да се ради о уплати новчане помоћи пунолетним држављанима.

Новац свима до краја следеће недеље

До јуче у 7.30 за помоћ од 30+30 евра сеи пријавило 3.814.000 грађана. Претходно је помоћ добило 1,7 милиона пензионера као и грађани који примају социјалну помоћ. Данас ће, према наводима из Министарства финансија, новац бити уплаћен на рачуне још 1.400.000 грађана.

- Само у прва два дана преко два милиона грађана ће добити новац, а до краја следеће недеље новац ће бити уплаћен свима који су пријављени. Пријављивање траје до суботе, 15. маја, позивам грађане да се пријаве преко кол центра или портала Управе за трезор - истакао је министар Синиша Мали и додао да ће новац бити исплаћиван и у петак, а до краја наредне недеље новац ће добити сви који су се пријавили.

Говорећи о помоћи од 3.000 динара за грађане који су примили вакцину, Мали је рекао да пријава креће 1. јуна и трајаће до 15. јуна.

Пријава ће ићи ће преко Управе за трезор, исто као и за 30+30 евра, а биће отворен и кол-центар. Подаци ће бити објављени 1. јуна. Ко год прими макар једну дозу вакцине докраја маја, стиче право и за ову помоћ.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)