ЛЕТЊА ПРАКСА У НАРОДНОЈ БАНЦИ: Програм за 37 студената

Б. Ца.

12. 05. 2021. у 18:18

НАРОДНА банка Србије примиће до 37 студената треће, четврте или пете године на летњу праксу од 1. јула до 31. августа. Како је објављено на сајту НБС, рок за пријављивање на мејл letnja.praksa@nbs.rs је 21. мај, након чега ће бити организована селекција пријављених кандидата који испуњавају основне услове.

ЛЕТЊА ПРАКСА У НАРОДНОЈ БАНЦИ: Програм за 37 студената

Конгрес студената технике

Тестирање обухвата проверу познавања основних информација о НБС, њеном делокругу и пословању, знања енглеског језика и општег образовања и информисаности, а о времену и месту тестирања студенти ће бити обавештени путем веб-сајта НБС.

Услови за пријављивање студената који студирају у Србији су да су остварили просечну оцену током студија најмање осам, да апсолвентски стаж не траје дуже од годину дана од дана уписа апсолвентског стажа и да имају држављанство Србије.

На летњу праксу прима се и до пет студената - држављана Србије који студирају у иностранству и то на основу биографије и успеха оствареног у току студија.

Студенти који студирају у иностранству потребно је да су остварили најмање 80 одсто од најбољег успеха на универзитету на ком студирају.

Како се наводи, НБС традиционално организује праксу како би студентима приближила рад централне банке као институције од чијег пословања зависи стабилност финансијског система и како би их упознала с разноврсним функцијама које обавља.

Поред тога, студенти ће имати прилику да у пракси примене теоријска знања и стекну пословно искуство у области централног банкарства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)