НАСТАВЉАЈУ СЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ НА АЕРОДРОМУ: Мали се састао са регионалним директором компаније Ванси Ерпортс

Б. Ца.

12. 05. 2021. у 18:23

МИНИСТАР финансија Синиша Мали данас је са регионалним директором за источну и северну Европу и југоисточну Азију компаније Ванси Ерпортс, Емануелом Менантоом, разговарао о напретку инвестиција на аеродрому "Никола Тесла" и о утицају пандемије на авио-саобраћај.

НАСТАВЉАЈУ СЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ НА АЕРОДРОМУ: Мали се састао са регионалним директором компаније Ванси Ерпортс

Фото: Министарство

Сагласили су се да је пандемија вируса корона знатно утицала на све привредне гране, али да је београдски аеродром којим управља Ванси, упркос кризи успео да одржи ниво услуга и да настави са планираним инвестицијама и проширењима капацитета, саопштило је Министарство финансија.

Наводи се да је Мали честитао Менантоу на две награде које је Аеродром "Никола Тесла" добио од Међународног савета аеродрома за квалитет услуге током 2020. године на аеродрому "Никола Тесла" и за најбоље хигијенске мере у региону.

Министар је оценио да је преданост концесионара безбедности путовања у доба пандемије знак да се пројектом концесије управља на прави начин, и истако како га радује чињеница да се београдски аеродром по оцени путника нашао међу најбољима у Европи у својој категорији, пише у саопштењу.

Наводи се да је Менанто оценио како ће велики радови на реконструкцији, проширењу и модернизацији аеродрома "Никола Тесла" допринети бољем комфору путника и још бољем позиционирању ове компаније у региону и Европи.

Менанто је обећао да ће Ванси Ерпортс наставити да слуша глас путника у одржавању квалитетне услуге и безбедног путовања.

Он је додао да га радује брз опоравак српске привреде и оценио да је држава Србија на прави начин одговорила на кризу изазвану пандемијом.

Мали је саговорнику поручио да је у првом кварталу ове године забележен бољи резултат него што је пројектовано, те да очекује да ће годишњи раст БДП-а бити већи од планираних шест одсто и нагласио да се ове године издваја чак 7,2 одсто буџета за капиталне инвестиције, што ће додатно погурати привредни раст Србије - саопштило је Министарство.

Министар финансија је рекао да су захваљујући брзој реакцији Републике Србије набављене чак четири вакцине, што је услов за достизање колективног имунитета и потпуно отварање земље.

Наводи се да су саговорници закључили како верују у наставак досадашње успешне сарадње, као и да ће веома брзо пандемија вируса корона бити иза нас, што ће позитивно утицати и на опоравак авио-саобраћаја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)