ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ДА ПРАТИ РУДАРСКЕ АКТИВНОСТИ: Михајловићева разговарала са потпредседником "Зиђина"

E.B.T.

12. 05. 2021. у 12:45

ПОСЕБНО је важно да све рударске активности буду праћене бригом о заштити животне средине у локалним заједницама, јер је то једини начин да имамо одрживо и зелено рударство у Србији.

ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ДА ПРАТИ РУДАРСКЕ АКТИВНОСТИ: Михајловићева разговарала са потпредседником Зиђина

Фото: Архива Новости

Ово је данас истакла министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић током састанка са потпредседником "Зиђин мајнинг групе" Шеном Шаојенгом. Теме разговора су биле инвестиције ове компаније у Србији и заштити животне средине током рударских активности.

-Верујем да заједничким радом можемо бити још ефикаснији, јер желимо да компаније и пројекти који су за нас стратешки важни буду успешни - казала је министарка.

Шаојенг је истакао да "Зиђин" Србију сматра једном од кључних земаља за своје пословање. Он је захвалио министарки на подршци у ефикасној реализацији пројеката компаније.

На састанку је разговарано и о активностима у вези са изградњом рудника бакра и злата "Чукару Пеки", укључујући решавање питања напајања електричном енергијом, развојним плановима компаније у Србији, решавању проблема загађења реке Пек, као и проблема које локално становништво има услед рударских активности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)