И ЛИДЛ ДОБИЈА ЖИГ “ЧУВАРКУЋА”: У познатом трговинском ланцу представљено више од 150 производа са престижним обележјем домаћег квалитета

Е. Б. Т.

11. 05. 2021. у 22:51

КОМПАНИЈА "Лидл Србија" је добитница жига "Чуваркућа" за више од 150 производа домаћих добављача. Ово је речено у уторак на представљању тих артикала, који су део редовног асортимана тог трговинског ланца, а поводом акције ПКС "Стварано у Србији".

И ЛИДЛ ДОБИЈА ЖИГ “ЧУВАРКУЋА”: У познатом трговинском ланцу представљено више од 150 производа са престижним обележјем  домаћег квалитета

Марко Чадеж и Томислав Шапина

- Привредна комора Србије ће ову недељу завршити са више од 700 производа са жигом "Чуваркућа", а није једноставно добити ту ознаку - казао је председник ПКС, Марко Чадеж. - Веома се детаљно ради на провери квалитета, а 80 одсто вредности производа мора да буде створено у Србији. Није довољно само запаковати нешто.

Куповином производа са овим жигом, како је истакао, купац бира да помогне својој породици, пријатељима, људима који су их направили, који стварају радна места и плаћају порезе.

- Тим порезима они плаћају боље вртиће, школе, путеве, дакле, од нас купаца зависи у каквој ћемо земљи живети и какву ћемо привреду имати - нагласио је Марко Чадеж.

Генерални директор компаније "Лидл Србија" Томислав Шапина истакао је да су сви производи који носе ознаку "Чуваркућа" резултат партнерске сарадње између ПКС, домаћих произвођача и свих запослених у "Лидлу" који су годину дана темељно и дуготрајно радили на процесу сертификације. Он је додао да је привилегију да добије тај жиг имало 18 "Лидлових" добављача и позвао све да воле и подрже производе стваране у Србији. Компанија планира да за месец дана, како је најавио, отвори други логистички центар у Лапову са 250 нових радних места.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)