СТИЖЕ И ПРВИХ 30 ЕВРА: Ево када креће исплата грађанима

Танјуг

10. 05. 2021. у 10:49 >> 11:28

ЗА 1.122.787 радника данас смо уплатили другу половину минималне зараде из трећег пакета помоћи привреди и грађанима за ову годину, каже министар финансија Синиша Мали.

СТИЖЕ И ПРВИХ 30 ЕВРА: Ево када креће исплата грађанима

Фото: Принтскрин

Он за Танјуг наводи да се за ову помоћ пријавило 230.805 привредних субјеката, што физичких што правних лица и подсећа да укупна вредност пакета износи 266 милијарди динара.

- Ово је још једна потврда колико нам је држава јака као и да свако обећање које дамо у дан и динар испунимо. Прошле недеље је за наше најстарије суграђане исплаћено по 30 евра помоћи, а у петак и за оне који примају социјалну помоћ или су под управом завода за казнене санкције - каже Мали.

Према његовим речима у среду почиње и исплата првих 30 евра грађанима који су се за помоћ пријавили.

- Очекујем да ћемо већ првог дана исплатити новац за најмање 630.000 грађана а онда ћемо у наредних пар дана исплатити новац и осталима - каже Мали.

Подсећа да пријава за помоћ траје до 15. маја и наводи да одмах након тога следи исплата помоћи за наше суграђане на територији Косова и Метохије, којима ће, укључујући и децу бити исплаћено по 100 евра а за незапослене по 200 евра.

- До краја месеца следи и исплата друге рате од по 600 евра по аутобусу за аутопревознике. Дакле, до сада смо испунили свако обећање, а тако ће бити и надаље, јер има новца - каже Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)