ЛАНСИРАН СИГНАЛ ЕУРОНЕWС СРБИЈА Брнабић: Долазак овако великог бренда је још једна потврда да се Србија мења

Novosti online

09. 05. 2021. у 21:30

Еуронеwс Србија почео је данас да емитује сигнал преко Паy ТВ платформи, што је последња фаза пре почетка емитовања програма те телевизије крајем овог месеца.

ЛАНСИРАН СИГНАЛ ЕУРОНЕWС СРБИЈА Брнабић: Долазак овако великог бренда је још једна потврда да се Србија мења

Euronews

На свечаном догађају у Центру “Сава”, где се и налази редакција Еуронеwс Србија, говорили су генерални директор Еуронеwс-а Мајкл Питерс, премијерка Србије Ана Брнабић, генерални директор Телекома Владимир Лучић и амбасадор Француске у Србији Жан Луис Фалкони.

Премијерка Србије Ана Брнабић захвалила се тиму Еуронеwс Србија и генералном директору Мајклу Питерсу због тога што су донели одлуку да се покрене Еуронеwс Србија, чиме је, како је рекла, показано огромно поверење, али и вера у европску будућност ове земље.

- Чланство у ЕУ је најважнији спољнополитички циљ Србије. Долазак Еуронеwс-а, водећег европског информативног канала је заиста одлична прилика да Србију представимо другим европским земљама - навела је Брнабић и истакла да је уверена да ће Еуронеwс Србија приближити Србију и ЕУ.

- Долазак овако великог бренда је још једна потврда да се Србија мења и да постаје доста важнија на европској пословној мапи - рекла је премијерка Србије и додала да доласком Еуронеwс-а "добијамо још један велики и кредибилан канал".

- То за Србију значи више медијског плурализма, поштовање највших професионалних стандарда, пре свега објективности и непристрасности, али такође мање сензационализма, а више проверених, тачних и потпуних информација - поручила је Брнабић.

- Бићемо отворени за сваку критику - нагласила је и прецизирала:  

- Као председница Владе Републике Србије желим да кажем да ћемо увек и у сваком тренутку бити отворени за сваку критику, сваку информацију која може да побољша и унапреди наш рад и да је оно што ћемо ценити више него ишта управо та објективност, непристрасност, кредибилна и проверена информација у време када је све теже ослонити се на кредибилне и проверене информације - поручила је премијерка.  

Како је додала, против лажних вести, полуинформација, дезинформација са друштвених мрежа "чини ми се морамо да се боримо и ми, али и сваки професионални и кредибилни медиј".

- И због тога сам и данас тако срећна што је Еуронеwс у Србији. Еуронеwс ће такође за Србију значити заступање и ширење европских вредности у нашој земљи и то је оно што ће нама додатно помоћи на нашем, тако важном европском путу. И као резултат свега овога, а онога што је изузетно важно верујем да ће ваше присуство у Србији повући квалитетије дијалоге у сваком смислу - и политичком и друштвеном - рекла је Брнабић.

Генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић поручио је да су слободни и професионални медији важни за све који живе у Србији.  

- То што је Еуронеwс изабрао нас као партнера у раду представља велику част и велику сатисфакцију, а истовремено и професионалну обавезу да и у овом сегменту пословања будемо лидери у региону - рекао је Лучић.

Он је навео да ће Еуронеwс Србија бити приказиван на свим Телекомовим платформама у Србији и региону, али и у свету на Телекомовој платформи за дијаспору.

- Колегама из Еуронеwс Србија желим све најлепше, много ексклузива, много добрих интервјуа који ће се памтити јер слободни и професионални медији јесу битни за све нас који живе у Србији. Добро дошли у Србију - поручио је Лучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)