ЕВО КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ ЗА 3.000 ДИНАРА: Ако сте примили вакцину против короне, ово је поступак

Novosti online

07. 05. 2021. у 16:37

СВИ ГРАЂАНИ Србије који приме макар и прву дозу вакцине у Србији до 31. маја имаће право на додатну финансијску помоћ државе у износу од 3.000 динара. Пријављивање ће трајати од 1. до 15. јуна, и то на исти начин као и као што је и пријава за 60 евра.

ЕВО КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ ЗА 3.000 ДИНАРА: Ако сте примили вакцину против короне, ово је поступак

Фото: Д. Миловановић

То практично значи да ће и за 3.000 динара за вакцинисане бити потребно оставити следеће податке: ЈМБГ, број личне карте и банку у којој имате отворен рачун или желите да вам се аутоматски отвори.

Пријава ће бити могућа електронски преко сајта Управе за трезор. Пензионери и грађани који примају социјалну помоћ неће морати да се пријављују.

Право на додатних 3.000 динара за вакцинисане имају сви грађани Србије старији од 16 година, а помоћ ће бити исплаћена у периоду од 12. до 20. јуна.

За остваривање права на финансијску помоћ неће бити важно коју вакцину су грађани примили од 4 доступне у нашој земљи, а то су вакцине произвођача Синофарм, Фајзер, Астра Зенека и Спутњик В. Информацију о примљеној вакцини, као и о датуму вакцинисања, грађани практично неће морати у пријави ни да дају.

- Сви подаци о вакцинисању већ су доступни ресорним институцијама, тако да ће пријава бити готово идентична пријави за 6о евра на коју имају право сви пунолетни грађани - каже наш извор у Немањиној 11.

Пријава као и за 60 евра

Из Министарства финансија је поручено да ће пријава за 3.000 динара на коју имају прво вакцинисани бити иста као и пријава за 60 евра.

Пријаве за новчану помоћ државе од 60 евра почеле су 28. априла и до сада се пријавило више од 5 милиона грађана. Они који то још нису урадили, имају рок до 15. маја.

Од 5. маја могућа је и телефонска и електронска пријава за 60 евра, преко сајта Управе за трезор. Када уђете на сајт идп.трезор.гов.рс, треба да кликнете на поље "Подношење пријаве" и унесете своје податке - ЈМБГ, број личне карте и банку у којој имају отворен рачун.

Уколико грађани немају већ отворен рачун у некој банци, треба да, у падајућем менију, кликну на банку преко које желе да им буде исплаћен новац и тиме се аутоматски пријављују за ову помоћ. На тај начин ће им бити отворен једнократни наменски рачун, без икаквих трошкова.

Ако се пријављују телефонски, на број 0800 101 100, грађани ће у контакт центру чути аутоматски снимљен глас, који ће их водити кроз цео процес пријаве. Подаци који треба да оставе исти су као и код електронске пријаве.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)