НЕОПХОДНА УЛАГАЊА ДА МЛАДИ ОСТАНУ У СЕЛУ: Кркобабић разговарао са надбискупом Станиславом Хочеваром

Б.Ца

06. 05. 2021. у 18:06

МИНИСТАР за бригу о селу Милан Кркобабић изјавио је данас, у разговору са београдским надбискупом Станиславом Хочеваром, да је борба да млади остану у селима Србије, младе неооходна без обзира на националност и верску припадност. Како је рекао, то се неће постићи ни молбом ни декретом, већ конкретном понудом, а да држава мора да издвоји велика средства за то.

НЕОПХОДНА УЛАГАЊА ДА МЛАДИ ОСТАНУ У СЕЛУ: Кркобабић разговарао са надбискупом Станиславом Хочеваром

Милан Кркобабић / Фото Танјуг


Хочевар, који је и председник хуманитарне организације Каритас Србија, оценио је да програме Министарства за бригу о селу као свестрани интегрални приступ помоћи сеоском становништву и нагласио да је веома важно да становништво у селима, посебно старије, које није толико обавештено, добије све информације и могућности да користи државне програме.
аУ саопштењу Министарства за бригу о селу се наводи да су теме данашњег, првог радног састанка представника Министарства и хуманитарне организације Каритас, биле програми ресорног Министарства и сарадња на активностима чиј је циљ да се побољшају услови живота и рада у селима Србије, укључујући и она са мешовитим и католичким живљем.

У разговору су издвојена подручја у којима би представљени програми Министарства били најсврсисходнији, а ускоро се очекује наставак конкретне сарадње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)