СКАЧЕ ШЕЋЕР ЗБОГ АПАРАТА ЗА МЕРЕЊЕ: Пензионер Слободан Рајачић из Липара код Куле за три месеца променио шест сензора за дијабетес

З. РАЈИЋ

06. 05. 2021. у 16:21

ПЕНЗИОНЕР Слободан Рајачић из села Липар код Куле муку мучи с апаратом за мерење шећера у крви, који је пре три месеца добио о трошку РФЗО.

СКАЧЕ ШЕЋЕР ЗБОГ АПАРАТА ЗА МЕРЕЊЕ: Пензионер Слободан Рајачић из Липара код Куле за три месеца променио шест сензора за дијабетес

Слободан Рајачић / Фото З. Р.

Од тада је променио шест апарата, јер се сваки досад покварио, па је исто толико пута долазио у сеоску апотеку да преузме нови, последњи пут пред првомајске празнике.

Апотека у Липару, као и све остале у кулској општини, у закупу је Здравствене установе - апотеке "Гален фарм" из Београда, у којој кажу да је проблем вероватно у коришћењу апарата. Рајачић такво објашњење сматра увредљивим, јер се као бравар по занимању, с радним искуством у Немачкој, разуме у технику, а наводи и да је апарат направљен тако да буде једноставан за коришћење.

- Нови апарат ради три-четири дана и онда откаже. То пријавим апотеци, у којој добијем нови, али сам на испоруку морао да чекам, тако да сам за три месеца 40 дана био без апарата, а шећер морам да мерим сваког дана ујутро и увече - напомиње Рајачић, који је и одборник у СО Кула.

Он напомиње да у апотеци нису тражили да донесе неисправне апарате, него су му на реч додељивали нове.

- Три сам бацио у отпад, а три однео у апотеку, од којих су два задржали, иако су рекли да им нису потребни. Погађа ме кад ми говоре да сам апарат добио гратис и због тога саветују да купим нове батерије, јер је то можда разлог зашто апарат престаје да ради. На апарат имам право и нећу да купујем батерије, јер те које добијам требало би да трају најмање годину, а не неколико дана - каже Рајачић.

У менаџменту "Гален фарма" истичу да досад нису имали приговоре на исправност апарата за одређивање нивоа глукозе у крви. Наглашавају да су сви апарати, на које је Рајачић уложио рекламацију, били исправни, што је, како објашњавају, проверено у сервису.

- Нису ни тражили да их носе у сервис. Од свих тих перипетија с апаратима само ми је скакао шећер. Видећу колико ће трајати овај шести - рекао је Рајачић.

ПОНУДЕ ИЗ СЕРВИСА

У "ГАЛЕН фарму" додају да су из сервиса покушали да објасне Рајачићу како се користи апарат и понудили му другу врсту овог уређаја, што је он, наводно, одбио. Он је те наводе демантовао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)