ПРЕДСЕДНИК ПОНОСАН НА УСПЕХ СРБИЈЕ: За девет година увећали смо БДП за 50 одсто

Танјуг

05. 05. 2021. у 09:40 >> 09:46

ОВЕ године се очекује да Србија достигне висину БДП-а, у апсолутним бројкама, преко 50 милијарди, што је повећање до 50 одсто у последњих девет година, будући да је висина БДП-а 2012. године била 33,6 милијарди, изјавио је данас председник Александар Вучић.

ПРЕДСЕДНИК ПОНОСАН НА УСПЕХ СРБИЈЕ: За девет година увећали смо БДП за 50 одсто

Фото: Printscreen

Уз то, подсетио је, у међувремену су се десиле катастрофалне 2014. година, због поплава, и 2020. због корона вируса, а Србија је ипак успела да направи раст.


 - За 50 одсто је обим и вредност свега што у Србији направимо нарасло за свега девет година и сада више не причамо о повратуку на 1989. годину, јер смо много испред. И то много говори - рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Председник је истакао да је поносан на успех Србије када су у питању инфраструктурни пројекти, као и на договор са ЕУ о помоћи у изградњи пруге до Северне Македоније, док се и са кинеским пријатељима ради много пројеката.

Уз пугу Београд - Ниш и даље ка Северној Македонији, подсетио је да је поцела градња Фрушкогорског коридора, а градиће се и брзе саобраћајнице до Пожаревца, затим до Градишта и Голупца.

Додао је да Моравски коридор увелико напредује, као и деонице Рума-Шабац, Кузмин-Сремска рач, а ускоро би, навео је, требало да се заврше "папири" за брзу саобраћајницу Београд - Зрењанин.

 - Ускоро би требало да, после деонице Чачак-Пожега, идемо на деоницу ауто-пута од Пожеге ка Ариљу, Ивањици, Сјеници, Дугој пољани, до границе са Црном Гором. Надамо се да ће Црна Гора пронаћи новац да уради 60 километара ауто-пута од Бољара до дела пута који је већ изграђен - рекао је Вучић.

Србија добија другачији изглед за девет, десет месеци, подвукао је он.

 - Од 2012. до 2021. године 50 одсто смо увећали, у апсолутним бројакама, БДП наше земље, али толико су увећане и плате, у реалним бројевима, у номиналним и више 60 одсто. Пензионери имају највеће пензије у историји, али то још није довољно и зато посебно бринемо о њима - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)