ОД ДАНАС ПРИЈАВА И ТЕЛЕФОНСКИ: За државну новчану помоћ од два пута по 30 евра до сада се пријавило више од три милиона људи

Б. Ца.

05. 05. 2021. у 08:00

ЗА новчану помоћ од 60 евра, која ће бити исплаћена из два дела, од данас може да се пријављује и преко контакт-центра. Овај сервис почео је да ради од поноћи, а број телефона је - 0800 101 100. Из Министарства финансија кажу да је позив за пријаве за исплату државне помоћи бесплатан.

ОД ДАНАС ПРИЈАВА И ТЕЛЕФОНСКИ: За државну новчану помоћ од два пута по 30 евра до сада се пријавило више од три милиона људи

Фото Танјуг

Грађани ће у контакт-центру чути аутоматски снимљен глас, који ће их водити кроз цео процес пријаве.

До сада су пунолетни држављани Србије, са важећом личном картом и пребивалиштем у нашој земљи, заинтересовани за бесповратну државну помоћ, своје податке остављали, преко портала Управе за трезор - idp.trezor.gov.rs.

Број пријављених премашио је три милиона. Према речима министра финансија Србије Синише Малог, у уторак се до 10 сати пријавило укупно 3.002.159 грађана. Ресорни министар је позвао и остале грађане, који испуњавају услове, да то ураде.

Пријаве су почеле 28. априла, а трајаће до 15. маја. Прошле године за поклон од 100 евра аплицирало је 4.350.000 грађана. Када се томе додају и они који примају аутоматски, лане је помоћ добило око 6,2 милиона грађана. Очекује се да ће и сада бити тако.

Као и прошле године пензионери и сви који примају социјалну помоћи неће морати да се пријављују. Њима би новац требало да легне 6. маја, а дан касније биће исплата за кориснике социјалне помоћи и грађане на издржавању затворске казне. Исплата за остале грађане почиње 12. маја, а додатних 60 евра незапосленима - у јуну.

ИСПЛАТЕ НА КОСМЕТУ

ОЧЕКУЈЕ се да се исплате заврше у року од осам дана, до 20. маја. У трећој и четвртој недељи маја грађани на Косову и Метохији, укључујући и децу, могу очекивати помоћ државе од 100 евра. Незапослени на Космету добиће по 200 евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)