КОРАК ПО КОРАК: Ево како да се пријавите за помоћ од 60 евра путем телефона - ово су три податка која ће вас питати

Novosti online

04. 05. 2021. у 11:22

ПРИЈАВА грађана за новчану помоћ државе почела је 28. априла преко сајта Управе за трезор, а на овај начин се већ пријавило више од три милиона грађана.

КОРАК ПО КОРАК: Ево како да се пријавите за помоћ од 60 евра путем телефона - ово су три податка која ће вас питати

Фото: Н. Фифић

У овом тренутку могућа је онлајн пријава за помоћ од 60 евра, а телефонска пријава биће могућа од сутра, 5. маја, а број телефона биће објављен вецерас до поноћи.

И код овог начина пријаве биће потребно оставити следеће податке: ЈМБГ, број личне карте и банку у којој имате отворен рачун или желите да вам се аутоматски отвори.

Последњи дан за пријаву је 15. мај.

Корисници социјалне помоћи и они који су на издржавању затворских казни, добиће првих 30 евра 7. маја, а других 30 евра такође у новембру.

Незапослени који су регистровани на бироу ће 30 евра плус 30 добити као и сви остали грађани у мају и у новембру. Додатних 60 евра, по основу незапослености добиће у јуну, и за тај износ није потребно да се пријаве. За помоћ се не пријављују ни пензионери, ни корисници социјалне помоћи.

Данас је могућа електронска пријава и то преко преко сајта Управе за трезор, где ће грађани морати да унесу четири податка. Када уђете на сајт идп.трезор.гов.рс, треба да кликнете на поље "Подношење пријаве" и тамо унесете своје податке - ЈМБГ, број личне карте и банку у којој имају отворен рачун.

Уколико грађани немају већ отворен рачун у некој банци, треба да, у падајућем менију, кликну на банку преко које желе да им буде исплаћен новац и тиме се аутоматски пријављују за ову помоћ. На тај начин ће им бити отворен једнократни наменски рачун, без икаквих трошкова.

Такође потребно је да означите поље којим потврђујете сагласност за обраду личних података.

Након подизања новца, наменски рачун ће бити угашен.

Ако при провери статуса пријаве за једнократну новчану помоћ од 60 евра грађанин добије поруку да је све у реду са пријавом, то значи да су унети подаци о физичком лицу прошли неопходне валидације, и да физичко лице задовољава услове прописане Уредбом, односно да је реч о држављанину Републике Србије, да има активно пребивалиште и важећу личну карту.

Уколико сте дали погрешне податке пријаву можете да поновите.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)