ВУЧИЋ СА ХАРГИТАЈ: Подршка ЕБРД развоју предузетништва

Танјуг

30. 04. 2021. у 13:33

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету регионалну директорку Европске банке за обнову и развој за Западни Балкан, Жужану Харгитај, са којом је разговарао о резултатима сарадње са овом утицајном институцијом, економским последицама пандемије, као и о портфолију ЕБРД за привлачење инвестиција са посебним акцентом на мала и средња предузећа.

ВУЧИЋ СА ХАРГИТАЈ: Подршка ЕБРД развоју предузетништва

Фото: Танјуг

Вучић је захвалио Харгитовој на изузетној сарадњи и посебно истакао значај заједничких пројеката Србије и ЕБРД који су и у условима пандемије ковид-19 утицали на привредни раст Србије, саопштила је прес служба председника.

Вучић је додао да су одговорна политика и стабилна економска ситуација једни од основних покретача нових инвестиција у Србији, што потврђује и стални раст подршке ЕБРД нашој земљи.

Посебна тема разговора била је подршка развоју предузетништва кроз посебне гаранцијске шеме које ће превасходно имати за циљ подизање конкурентности и помоћ микро, малим и средњим предузећима, као и младим предузетницима.

Саговорници су се договорили и о наставку заједничког рада на реформи и модернизацији јавних предузећа, што је од посебног значаја за Србију имајући у виду да је управо тај процес један од основа подизања нивоа конкурентности и профитабилности.

Саговорници су се сагласили да, упркос тешким последицама по економију, ова година представља изузетну прилику за привлачење нових улагања у Србију, будући да су наше здраве и стабилне јавне финансије допринеле да будемо отпорнији на утицај пандемије од других земаља у региону.

Председник Вучић је рекао да се нада наставку добре сарадње и да су инвестиције ЕБРД у приватни сектор, посебно у мала и средња предузећа, више него добродошле. На састанку је било разговора и о плановима за сарадњу ЕБРД са локалним самоуправама, које ће допринети развоју градова и места у Србији.

Председник је пожелео Жужани Харгитај много успеха у даљем професионалном ангажману.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)