НИКОЛА ТЕСЛА ЛЕТИ ЗА ЊУЈОРК: Ана Брнабић испратила нови авион Ер Србије на први лет за САД (ВИДЕО)

Novosti online

29. 04. 2021. у 09:13

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић присуствује свечаном испраћају новог авиона "Ер Србије" на први лет за Њујорк.

НИКОЛА ТЕСЛА ЛЕТИ ЗА ЊУЈОРК: Ана Брнабић испратила нови авион Ер Србије на први лет за САД (ВИДЕО)

Фото: Танјуг

Ана Брнабић испраћа нови авион "Ер Србије" на аеродрому "Никола Тесла".

Нејсмит: Чак и кабине и мени су инспирисани Теслом

Генерални директор Ер Србије Данкан Нејсмит поручио је да ће авион на први лет до Њујорка кренути за око 4 сата. Њујорк је најпрофитабилнија дестинација Ер Србије, напоменуо је.

- Желим да изразим захвалност председнику Александру Вучићу и Влади Србије. Успостављање директног лета до Њујорка пре скоро пет година претстављало је прекретницу. Досад смо превезли преко 320.000 путника на овој рути. Како бисмо додатно ојачали везу између региона и САД авион ће носити лик научника Николе Тесле- казао је Нејсмит.

Састављен је и нови мени, додао је, инспирисан Теслом и његовим начином исхране.

- Поред тога унутрашњи дизајн рефлектује три ствари - енергију, фреквенцију и вибрацију- истакао је Нејсмит.

Према његовим речима, у току је израда извештаја за 2020. годину којим ће се јасно установити како је пандемија утицала на пословање компаније.

истакао је Данкан Нејсмит, који тренутно обавља функцију извршног директора за финансије и трансформацију пословања у Ер Србији.

- Велико је задовољство испратити ову летелицу на први лет. Никола Тесла је био поносан на своје српске корене, иако је био американац по избору- рекао је Ентони Годфри.

Фото: Принтскрин

Премијерка Брнабић: Србија је победница управо зато што смо имали Ер Србију

Председница владе осврнула се на важност националне компаније у изазовним тренуцима 2020 године.

- Желим да кажем да смо поносни на Ер Србију, да вам захвалим за све што сте урадили у 2020. години. Евакуционим летовима вратили су преко 200 хиљада грађана када су путнички летови престали да раде, ми смо могли да се ослонимо на ЕрСрбију- истиче премијерка.

- Ер Србија је била ту и да помогне другима, да врати стране држављане у своју земљу. Хвала вам што ностире име наше земље, што нас промовишете, и новим авионим и Николом Теслом- нагласила је Ана Брнабић.

- Коначно, желим да се захвалим, то сам желела више пута, на свим Карго летовима, који нису били Карго летови. Што сте преносили медицинску опрему, вакцине, респираторе. Захваљујући вама, нисмо морали да се ослањамо на друге- истакла је премијерка.

Премијерка је истакла да је зачуђена питањем колико је Ер Србија исплатива, након свега што је истакла да је компанија урадила за грађане, не за владу.

- Питајте студенте и грађане САД када нико ништа није знао о вирусу, да није било Ер Србијем они не би могли да се врате кућама. Ми не бисмо добили ни медицинску опрему ни вакцине које су нам биле потребне, истакла је премијерка.

Били су доступни ту и одмах. Могли смо увек да се ослонимо на нашег авио-превозника.

Што се тиче колике последице је оставила епидемија на Ер Србију, тренутно се ради извештај који ће бити предан АПР.

- Што се тиче исплативости, дестинација према Њујорку је најпрофитабилнија. Оно што је наш фокус је повратак на нормалност. Пре ковида смо оимали 62 лета, сад имамо 28. Морамо да разматрамо проширење на друге регионе, али тренутно је приоритет враћање у нормалност- истакао је Нејсмит.

Нови "ербас А330-200" са ликом и именом чувеног српског научника Николе Тесле је свој јединствени изглед добио у Шенону у Ирској.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)