ВУЧИЋ О НОВИМ ПРОГНОЗАМА СВЕТСКЕ БАНКЕ: Србија "јури" раст БДП-а у 2021. од 6,5 одсто

Танјуг

27. 04. 2021. у 13:47

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас, коментаришући нове прогнозе међународних финансијских институција, да ће Србија имати већи раст БДП-а ове године и од земаља у региону и у еврозони.

ВУЧИЋ О НОВИМ ПРОГНОЗАМА СВЕТСКЕ БАНКЕ: Србија јури раст БДП-а у 2021. од 6,5 одсто

Фото: Танјуг

На питање новинара да прокоментарише нову прогнозу Светске банке да ће раст Србије бити 5,0 одсто, а региона 4,4 одсто, Вучић је рекао да ће Србија опет имати већи привредни раст од региона.

- Бићемо бољи и од еврозоне, којој је ММФ смањио процену са 5,2 на 4,5 одсто, тако да ћемо бити бољи и од еврозоне, у којој имате земље као што су Шпанија и Италије са много нижом базом данас јер су имали и по минус 10 и минус 15 одсто БДП у претходној години, али и од њих ћемо бити успешнији - навео је Вучић.

Поручио је да Србија неће бити задовољна ни са пет одсто већ ће јурити и раст од 6,5 одсто, јер би то значило повећање плата и значајно повећање пензија, као и бољи живот за грађане.

- Зато морамо да радимо и зато су нам важне вакцине. Не могу да пропагирам пржење на Сунцу нити да разумем да је главна вест када можемо на море, већ када можмео нормално да радимо - навео је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)