ПАПРЕНО: Ово су цене смештаја у Грчкој, а гирос нема где да се купи - тотално расуло

Ј.С.

22. 04. 2021. у 07:57

У ПАРАЛИЈИ и Лептокарији готово је немогуће наћи смештај, али не из разлога што су туристи преплавили омиљена српска летовалишта већ зато што готово нико не издаје смештај.

ПАПРЕНО: Ово су цене смештаја у Грчкој, а гирос нема где да се купи - тотално расуло

Фото: Далибор Митић

Наши саговорници из Србије који су провели два дана на грчком приморју пословно, кажу да су били у шоку како све изгледа сабласно. Две ноћу у хотелу где су били једини гости платили су 140 евра, а гирос је било немогуће купити ни у Паралији ни у лептокарији.

Грци у овом крају кажу да они живе од Срба и то не само у сезони, јер Срби, нарочито са крајњег југа Србије сврате до Грчке са првим топлим данима, али тако није ове године. Наши саговорници кажу да су тек у суседном месту Катарини  могли да купе нешто од хране.

Не раде продавнице, као ни ресторани. Грци су у овим приморским местима прилично уплашени. Сви носе маске, чак и док шетају плажом, анико са сигурношћу не може да тврди каква ће бити предстојећа сезона. Ригорозне су контроле не само на граници већ и на наплатним рампама где се тражи потврда о вакцинацији, тачније QР код.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)