ВЕЋ СТИГЛО 35.000 ПРИЈАВА: Велико интересовање грађана за прикључивања на гасовод на 36 рата, ево колико ће плаћати месечно

В. М.

22. 04. 2021. у 08:35

ЗА јефтиније увођење гаса по цени од 780 евра на 36 рата, већ се пријавило 35.000 грађана.

ВЕЋ СТИГЛО 35.000 ПРИЈАВА: Велико интересовање грађана за прикључивања на гасовод на 36 рата, ево колико ће плаћати месечно

Фото: Д. Дозет

У "Србијагасу" кажу да на лагеру већ имају 25.000 сетова за прикључке за гас и већ ове недеље почиње инсталација опреме заинтересованим домаћинствима.

Трошкови могу да се плате на 36 месечних рата без камате, а износ за ПДВ, који улази у цену од 780 евра, плаћа се авансно, у року од три дана од издавања рачуна. Остатак се дели на 36 једнаких месечних рата, а прва доспева осам дана од тренутка закључења уговора. Компаније које дају опрему, као и сертификоване пројектантске фирме такође ће обезбедити грађанима да њихове услуге плате на 36 рата.

- Рата за увођење гаса биће отприлике 20 евра. Мислим да свако, без обзира на то где живи, може месечно да преузме неки додатни посао и заради тај новац и да то неће оптеретити породичне буџете - каже директор "Србијагаса" Душан Бајатовић.

Бајатовић каже да је приоритет када је реч о гасификацији Београда, због великог загађења у главном граду и очекује да тај посао буде завршен до 2022. године.

"МИШЛЕН" ЧЕКА ГАС

ЗАВРШЕТАК гасификације комплетне индустријске зоне у Пироту, омогућиће и нову велику инвестицију у том граду. Компанија "Мишлен" планира изградњу велике фабрике пнеуматика, а да би то било могуће неопходно је да до јула наредне године добију гас.

- Колики је значај гасификације може се видети на примеру постављања 1,8 километара новог гасовода који смо поставили за Вечну ватру на Гробљу ослободилаца у Београду. На ту линију прикључили смо три хале и једну топлану. Као резултат тога, прошле године је потрошено 12.000 тона мазута мање него иначе.

На реду је и завршавање гасовода у Ваљеву, Лозници, Лесковцу, Врању, Пироту. За убрзану гасификацију у буџету Србије обезбеђено је 169 милиона евра. Тренутно је на гасовод прикључено око 300.000 домаћинстава, у плану је да тај број до краја наредне године достигне 550.000. Гасификација је најдаље одмакла у Војводини која је, са изузетком неколико села, готово сто одсто покривена гасоводном мрежом.

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)