ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ Министар Мали објавио: Јавни дуг наше земље је међу најнижима у Европи

Тањуг

21. 04. 2021. у 17:20

УПРКОС издвајањима за трећи пакет мера помоћи грађанима и привреди и великим средствима за капиталне инвестиције, учешће јавног дуга Србије не прелази ниво Мастрихта од 60 одсто БДП-а, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали.

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ Министар Мали објавио: Јавни дуг наше земље је међу најнижима у Европи

Фото: Танјуг

У Народној скупштини министар је посланицима показао табелу на којој су представљени подаци о јавном дугу осталих европских земаља и навео да су од Србије лошији Ирска, Словачка, Финска, Немацка, Албанија, Велика Британија, Шпанија, Италија, Грчка...

- У еврозони пројектовано је да ће јавни дуг у просеку бити 98,2 одсто БДП-а - рекао је Мали и додао да Србија са сва три програма помоћи и никада већим капиталним инвестицијама држи ниво јавног дуга испод 60 одсто.

Истакао је да је то најбољи одговор онима који износе критике о јавном дугу Србије.

- Апсолутно смо стабилни, наше јавне финансије су потпуно здраве и јавни дуг је под контролом - рекао је Мали.

Министар је посланицима показао и табелу о повећању броја запослених у Србији у претходних неколико година и додао да је број запослених 2012. године био 1,8 милиона, док је почетком ове године тај број био 2,1 милион.

- Не само да смо повећали број радних места, већ смо отварањем фабрика и привлачењем инвестиција дошли до тога да у нашој земљи никада није било више запослених - закључио је Мали.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)