ЈАКА ПОРУКА СИНИШЕ МАЛОГ: Боримо се да будемо први у Европи када прође пандемија!

Novosti online

21. 04. 2021. у 11:16 >> 11:23

ПОСЛАНИЦИ Скупштине Србије започели су данас нову седницу, а на дневни ред по хитном поступку уврштен је ребаланс по буџета за 2021. годину, који предвиђа новац за реализацију трећег пакета помоћи грађанима и привреди.

ЈАКА ПОРУКА СИНИШЕ МАЛОГ: Боримо се да будемо први у Европи када прође пандемија!

Фото: Танјуг

Министар финансија Синиша Мали рекао је да наша земља, на челу са председником Вучићем снажно одговара на све изазове настале због пандемије вируса корона.

Како је рекао министар, држава се у исто време бори за здравље, али и економију.

- Огромне смо успехе постигили у процесу набавке вакцине, отварању нових болница и опремању старих. Ту смо први у Европи - навео је Мали.

- Здравље нема цену, у овом ребалансу има сав потребан новац за набавку лекова и свега што ће нам бити потребно до краја године.

Напоменуо је да никада нису биле веће капиталне инвестиције.

- Боримо се за шест одсто раста до краја године, и да, када пандемија стане, будемо међу првима или први у Европи по стопи раста економије, што резултира повећањем плата и пензија.

Синиша Мали је током свог говора најавио велика улагања у здравство. Према његовим речима, у односу на 2019. годину, ове године се, према ребалансу буџета, издваја додатна милијарда евра.

- 2019. године у здравство је уложено 289 милијарди динара, док овим ребалансом буџета планирамо да уложимо 489 милијарди. Дакле, за само две године имамо милијарду евра више улагања. То је огроман новац - рекао је Синиша Мали који је подвукао да улагање у здравствени систем чува "оно што је најважније, оно што нема цену, наше здравље".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)