СТИЖЕ ЈОШ ЈЕДНА ПОМОЋ ДРЖАВЕ: Овој групи грађана чак 100 милиона динара - ово су услови

Танјуг

20. 04. 2021. у 17:00

МИНИСТАРСТВО привреде је за подршку сектору микро, малих и средњих предузећа и предузетницима кроз неколико програма определило више од две милијарде динара, а ребалансом буџета предвиђена су и додатна кредитна средства, рекао је данас државни секретар у том министарству Милан Љушић.

СТИЖЕ ЈОШ ЈЕДНА ПОМОЋ ДРЖАВЕ: Овој групи грађана чак 100 милиона динара - ово су услови

Струју ћемо у просеку плаћати 122 динара месечно више

Он је на онлајн “Дану предузетника” који је организовала Привредна комора Србије истакао да је за програм набавке опреме опредељено више од 1,5 милијарди динара и посебно истакао значај новоустановљене линије подршке за младе и жене предузетнике.

Александра Вучетић из Министарства привреде истакла је да се на основу подршке очекује укупна вредност инвестиција од 9,2 милијарде динара.

Она је изнела детаље програма за подршку почетницима у пословању за који је укупно издвојено 150 милиона динара бесповратне подршке, програма подстицања предузетништва кроз развојне пројекте где су бесповратна средства 200 милиона динара, као и програма за набавку опреме за који је опредељено 1,5 милијарди динара бесповратног новца.

Нови програм, усмерен на жене предузетнике и младе предузетнике, подржан је са 100 милиона динара бесповратних средстава.

Уз услов да су им мала привредна друштва или предузетничке радње основане у последњих пет година, за младе је обавеза да имају до 30 година а за жене да су оснивачи или да имају натполовично учешће у фирми односно да су један од законских заступника.

Бесповратна средства могу добити у износу и до 2,7 милиона односно максималних 45 процената инвестиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)