У БОРБИ ПРОТИВ СИВЕ ЕКОНОМИЈЕ: Град Врање апсолутни победник у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи“

Ј. С.

20. 04. 2021. у 12:43

ГРАД Врање апсолутни је победник у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи 2020“, саопштено је данас на свечаности у Палати Србија, којој су присуствовали представници девет најактивнијих локалних заједница у Србији у прикупљању фискалних рачуна.

У БОРБИ ПРОТИВ СИВЕ ЕКОНОМИЈЕ: Град Врање апсолутни победник у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи“

Фото: Ј. С.

Признање Граду Врању за допринос сузбијању сиве економије и освојено 1. место у категорији великих локалних самоуправа, градоначелнику Врања др Слободану Миленковићу уручио је министар финансија Синиша Мали.

- Честитам свим представницима градова и општина пласман међу девет најактивнијих локалних заједница у Србији, у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи“. Влада Републике Србије се против сиве економије борби системски, кроз доношење низа нормативних аката, а један од циљева, поред више новца у буџету наравно, јесте и поштовање државних регулатива и институција. Једна од мера која се показала ефикасном је и организовање наградне игре “Узми рачун и победи”. Она је и доказ да су грађани препознали значај борбе против сиве економије, а потврда је и укупан број послатих фискалних рачуна на нивоу Србије. Захвалио бих се и мојим Врањанцима који су још једном били на висини задатака, јер су својим ангажовањем подржали и активности државе - рекао је у име награђених градоначелник Врања др Слободан Миленковић.

У такмичењу је учествовала 181 локална самоуправа, у три групе, према броју становника, док је број послатих рачуна и слипова пондерисан просечном зарадом, како би сви имали подједнаку шансу да победе.

Укупно најбољи резултат остварио је Град Врање чији је сваки грађанин по овој рачуници послао више од пет коверата. По три победничке општине у категорији великих, малих и средњих, поделиће фонд од 180.000 евра намењен опремању или обнови здравствених установа, школа, вртића, и других објеката и простора од јавног значаја, о чему ће одлучивати грађани путем онлајн гласања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)