СКУПШТИНСКИ ОДБОР ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ УСВОЈИО РЕБАЛАНС БУЏЕТА : Највише пара за субвенције

Ј. Су.

19. 04. 2021. у 16:15

СРЕДСТВА којима располаже Министарство пољопривреде биће увећана за 5,5 милијарди динара ребалансом републичког буџета.

СКУПШТИНСКИ ОДБОР ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ УСВОЈИО РЕБАЛАНС БУЏЕТА :  Највише пара за субвенције

Фото Н. Скендерија

Овај предлог данас је усвојио и Одбор за пољопривреду Скупштине Србије.

Како је рекао Сенад Махмутовић, државни секретар у Министарству пољопривреде, највећи део овог новца, око 4,9 милијарди динара, биће усмерен за субвенционисање пољопривредне производње. Републичка дирекција за воде добиће 490 милиона динара. Остатак новца, 70 милиона динара биће намењено Дирекцији за националне лабораторије.

- Повећањем буџетских средстава Министарства за 10 процената дошло се до законом прописаних пет одсто учешћа наменских средстава за пољопривреду у државној каси - казао је Махмутовић.

Председник Одбора за пољопривреду Маријан Ристичевић тражио је да се измене уредбе које се односе на подстицаје за младе пољопривреднике и за осигурање усева од града.

- Свако ко је запослен у општини или фабрици може да региструје газдинство на 50 ари закупљене земље и да добије 13.000 евра бесповратно - истакао је Ристичевић. - На тај начин нисте направили младог пољопривреника, него младог шпекуланта. Замислите како се осећају други произвођачи који две године не могу да добију повраћај средстава да би платили обавезе кад гледају неког комшију који овако добије паре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)