УСПЕШНО ОКОНЧАНИ ПРЕГОВОРИ: Потписан трговински споразум између Србије и В. Британије

Танјуг

19. 04. 2021. у 10:59

МИНИСТАРКА трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и амбасадорка Уједињеног Краљевства у Београду Шан Маклеод потписале су Споразум о партнерству, трговини и срадњи између Србије и УК.

УСПЕШНО ОКОНЧАНИ ПРЕГОВОРИ: Потписан трговински споразум између Србије и В. Британије

Фото: Министарство

Овим споразумом се задржава ниво сарадње у свим областима, као и степен трговинске либерализације који је постојао до 31. децембра 2020. године, саопштило је данас Министарство трговине.

Споразумом, који је потписан 16. априла у Палати Србија, постављен је нови правни основ за регулисање билатералне трговине, који је раније био дефинисан Споразумом о стабилизацији и придруживању између Европских заједница и њихових држава чланица и Србије.

Обе стране изразиле су задовољство због успешно окончаних преговора и формалног обезбеђивања наставка успешне сарадње у политичкој и економској сфери.

Министарка Татјана Матић истакла је да се Споразумом о партнерству, трговини и сарадњи између Републике Србије и Уједињеног Краљевства задржава ниво сарадње у свим областима, као и степен трговинске либерализације који је постојао до 31. децембра 2020. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)