ОД ДАНАС МОЖЕМО У ГРЧКУ: Путовање за туристе из Србије преко Бугарске

Б. Ца.

19. 04. 2021. у 05:55

ЖИТЕЉИ наше земље од данас, у осам часова, могу да улазе у Грчку. Границе су после готово 300 дана отворене и за туристе из Србије, који до својих омиљених летовалишта у предсезони могу авионом и преко два прелаза у Бугарској.

ОД ДАНАС МОЖЕМО У ГРЧКУ: Путовање за туристе из Србије преко Бугарске

Фото АП

Летња сезона се званично отвара 14. маја када ће се у Грчку улазити и преко Македоније. Због епидемиолошке ситуације, забрана је трајала од 6. јула 2020. године.

Осим држављана земаља ЕУ, тамо ће моћи да путују и људи из САД, Велике Британије, Уједињених Арапских Емирата и Израела. За улазак ће бити обавезни потврда о вакцинацији и негативан PCR тест који није старији од 72 сата. Сваки путник ће морати да попуни и ПЛФ формулар 24 сата пре путовања.

У Грчкој је пре пандемије годишње летовало око милион туриста из Србије. Тамо су, међутим, и даље на снази строге мере - полицијски час, па је кретање дозвољено од 21 до 5 сати само до посла уз посебну електронску СМС потврду. Постоји 6 категорија због којих може да се излази - код лекара, у апотеку, по прехрамбене продавнице, до банке и државне службе, рекреација или шетање пса, без аутомобила, само пешака или бициклом. Још не раде кафићи и ресторани.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)