ПРЕДСТАВНИЦИ ЈП "СРБИЈАГАС" У ЛЕСКОВЦУ: Одржан састанак поводом наставка гасификације на југу Србије

И.Митић

16. 04. 2021. у 14:31

ПРОДУЖЕЊЕ магистралног гасовода за снабдевање југа Србије овим енергентном била је тема састанка који је директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић и стручни тим овог предузећа одржао у петак са градоначелником Лесковца Гораном Цветановићем и његовим сарадницима.

ПРЕДСТАВНИЦИ ЈП СРБИЈАГАС У ЛЕСКОВЦУ: Одржан састанак поводом наставка гасификације на југу Србије

ГУ Лесковац

Ради се о пројекту убрзане гасификације Лесковца, Владичиног Хана и Врања који је раније најавио председник Србије Александар Вучић, а на састанку је сагледана будућа потрошња гаса посебно у контексту развоја индустријских зона.

До Лесковца је већ доведен челични гасовод високог притиска, па се разговарало и о фасификацији града који је започела компанија „Југоросгас“. Да би посао на комплетној гасификацији Лесковца, његове околине и индустријских зона био убрзан договорено је стратешко партнерство локалне самоуправе и „Србијагаса“ које ће бити потписано до краја наредног месеца.

Лесковцу је то важно због будућих развојних пројеката и заштите животне средине. Цветановић је захвалио руководству „Србијагаса“  јер је најављен почетак радова на гасификацији северне индустријске односно такозване „Зелене зоне“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)