ПОСВЕЋЕНОСТ РАЗВОЈУ ЕКОНОМСКЕ САРАДЊЕ СРБИЈЕ И САД: Ђурић са Марчиком о плановима пословања ДФЦ у Србији

Танјуг

15. 04. 2021. у 23:58

АМБАСАДОР Србије у САД Марко Ђурић разговарао је са Дејвидом Марчиком, главним оперативним директором Америчке развојне финансијске корпорације (ДФЦ), о будућим плановима за пословање Канцеларије ДФЦ у Србији, саопштено је вечерас из амбасаде Србије у САД.

ПОСВЕЋЕНОСТ РАЗВОЈУ ЕКОНОМСКЕ САРАДЊЕ СРБИЈЕ И САД: Ђурић са Марчиком о плановима пословања ДФЦ у Србији

Фото: Фацебоок

Током разговора, Ђурић је указао да Србија високо уважава чињеницу да је руководство ДФЦ изабрало Београд као седиште своје регионалне канцеларије.

Тиме је, како је истакао, послат јасан сигнал да се Србија перципира као политички и економски стожер Балкана, и као држава са кључном улогом у просперитету читавог региона.

- Постојањем Канцеларије ДФЦ у Београду потврђена је посвећеност САД даљем развоју билатералне економске сарадње са Србијом - оценио је Ђурић .

Поред подршке развоју инфраструктуре, за Србију је, како је додао, од значаја и планирана подршка малим и средњим предузећима путем гарантних шема и кредитних линија комерцијалних банака.

Осврнувши се на тренд раста ИТ сектора и извоза наших услуга у САД, Ђурић је изразио наду да ће извоз услуга из Србије ускоро превазићи укупан обим спољнотрговинске размене са САД.

Ђурић је изразио и уверење да ће се даљим радом и свеукупним ангажманом Канцеларије ДФЦ у Београду створити услови за проширење мреже инвестиционих активности САД и америчких компанија у целом региону.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)