ПОМОЋ ЗА еУПРАВУ: Ако желите да се пријавите објашњење можете добити на у шалтер салама градских и општинских управа

С.Б.

15. 04. 2021. у 17:04

ГРАЂАНИ који желе да користе све услуге еУправе и постану еГрађани од данас ће у шалтер салама градских и општинских управа моћи да добију помоћ у креирању налога на Порталу еУправа.

ПОМОЋ ЗА еУПРАВУ: Ако желите да се пријавите објашњење можете добити на у шалтер салама градских и општинских управа

Фото: Архива

То им пружа могућност да у сваком тренутку, путем мобилног телефона или таблета, упишу дете у вртић или школу, закажу термин за издавање личних докумената или обаве било коју од 500 процедура везаних за најважнија животна дешавања.

- Заједно са НАЛЕД-ом и уз подршку Европске банке за обнову и развој, кроз промоцију електронске доставе докумената у еСандуче на Порталу еУправа, обучили смо више од 700 административних службеника за рад на Порталу - рекао је директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић. - Први наменски шалтер данас почиње са радом у Крагујевцу, а у наредном периоду ова услуга биће доступна у више од 140 градова и општина, Циљ нам је да нашим грађанима, привредницима и онима који се можда теже сналазе у дигиталном окружењу, помогнемо да премосте ту прву препреку и придруже се групи од преко милион корисника услуга електронске управе који су већ постали еГрађани. Такође, циљ на је да грађани на безбедан начин приступају Порталу еУправа и потврђују свој идентитет помоћу мобилног телефона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)