ЕКОЛОШКЕ ПРОБЛЕМЕ КОРИСТЕ У ПОЛИТИЧКЕ СВРХЕ: Министарка Михајловић о протестима

Е.Б.Т.

15. 04. 2021. у 12:00

МИНИСТАРКА рударства и енергетике Зорана Михајловић оценила је данас да су организатори протеста под називом "Еколошки устанак", који је одржан 10. априла испред Народне скупштине, искористили еколошке проблеме и климатске промене у политичке сврхе.

ЕКОЛОШКЕ ПРОБЛЕМЕ КОРИСТЕ У ПОЛИТИЧКЕ СВРХЕ: Министарка Михајловић о протестима

Министарство енергетике

Она је то рекла у парламенту одговарајући на коментар народног посланика и председника Одбора у чијој је надлежности и сектор енергетике, Верољуба Арсића, да организатори протеста нису ни прочитали нове предлоге закона из области рударства и енергетике који садрже, како истиче, 95 одсто онога што су они у медијма поручивали и тражили од државе.

- Када је реч о еколошком протесту, ја га често стављам под знацима навода, јер они користе климу у политичке сврхе, и то јесте и може да буде озбиљан проблем - истакла је Михајловићева у скупштини, где образлаже четири предлога закона из области рударства и енергетике. - Какав је то еколошки протест иза којег остане ђубре, које је морала да скупља Градска чистоћа.

Организатори тог протеста, како истиче, нису у праву, јер су све измене и допуне закона направљене тако да брину о заштити животне средине.

- Ако заиста желимо да бринемо о животној средини, онда би о њој требало да бринемо 24 часа, а не да то користимо у политичке сврхе, то никоме неће донети добро - оценила је министарка.

Арсић је навео и да се на Одбору за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику дан пре тог протеста расправљало о предлозима тих закона.

- Чини ми се да организатори нису ни хтели да знају и чују о чему је то Одбор расправљао на јавном слушању - казао је Арсић. - Нису хтели ни да знају и прочитају шта то пише у овим законима о којима данас расправљамо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)