ТРАЖЕ ВЕЋЕ ПЛАТЕ: Протест железничара у четвртак испред Владе Србије

З. Р.

14. 04. 2021. у 09:47

СИНДИКАТИ четири железничка предузећа организују протест у четвртак у 12 часова, испред пословне зграде ових компанија у Немањиној 6, а потом и испред Владе Србије у Београду.

ТРАЖЕ ВЕЋЕ ПЛАТЕ: Протест железничара у четвртак испред Владе Србије

Архива

Они захтевају хитан састанак са председником Србије Александром Вучићем.

Члан штрајкачког одобра и председник Синдиката "Србија Карго" Зоран Дашић каже да је повод за протест незадовољство запослених због малих зарада и колективних уговора који не штите њихова права.

- Чак 40 одсто запослених на железници примају минималну зараду, а плата је од најнижих коефицијената до 2,37 минимална и иста за све раднике - истиче Дашић. - Ово није политички скуп и не боримо се за интересе странака, већ за бољи материјални положај железничара. Сведоци смо шест година катастрофалног третмана, због незаконите цене радног сата, најнижег топлог оброка и регреса у односу на сва јавна предузећа. Лоши колективни уговори су довели и доводе до тужби које прете да паралишу железничка друштва.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Železničar

14.04.2021. 16:24

Tačno je da su železničarima male plate i da vecina ima minimalac, ali dotični sindikalac Dašić i ostali koji dižu štrajk nisu oni tu radi radnika već radi sebe. Isti su potpisanim kolektivnom ugovorom izgubili beneficije koje su imali na osnovu spavanja hrane dnevnica i jos koje kakvih bonusa koji na godišnjem nivou iznosi preko 14000000 din... E to je pravi razlog štrajka a ne plate radnika..