САРАДЊА СА НАЛЕДОМ И ПОШТАМА СРБИЈЕ: Министарка Матић - Србија ће добити Савет за развој и опоравак туризма и Туристичку галерију

Танјуг

13. 04. 2021. у 19:56

СРБИЈА ће добити Савет за развој и опоравак туризма, најавила је данас министарка трговине, туризма и телекомуникација Србиије Татјана Матић током састанка са извршном директорком НАЛЕД-а Виолетом Јовановић и извршним директором ЈП Поште Србије Небојшом Марковићем.

САРАДЊА СА НАЛЕДОМ И ПОШТАМА СРБИЈЕ: Министарка Матић - Србија ће добити Савет за развој и опоравак туризма и Туристичку галерију

Фото Министарство

На састанку је било речи о пројектима у области туризма и електронског пословања, саопштило је Министарство.

Министарка Матић је рекла да ће у фокусу будућег Савета за развој и опоравак туризма бити одрживи развој, локалне туристичке агенције и трендови у овој области, са акцентом на значају туризма за целокупан економски развој.

На састанку је било речи и о значају примене Закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању, саопштило је Министарство.

Додаје се да је овом приликом разматрано решење за издавање квалификованих електронских цертификата за потпис страним држављанима и домаћим држављанима у иностранству који нису у прилици да дођу у Србију или да користе доступне електронске услуге.

- Будући да се тренутно у пракси врши издавање цертификата страним држављанима на основу пасоша или личне карте, констатовано је да је потребно увести и нове моделе на основу усвојених измена Закона који прописују увођење идентификације на даљину - наводи се у саопштењу.

Истиче се да је министарка Матић предложила да Министарство, НАЛЕД, Еко мрежа и Туристичка организација Србије покрену пројекат Туристичке галерије у филијалама Пошта Србије које би имале изложбену функцију, али и функцију продавница, радионица, простора за едукацију и одржавање догађаја и манифестација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)