УСКОРО КРЕЋЕ ИЗГРАДЊА ФРУШКОГОРСКОГ КОРИДОРА: Машине стартују после 1. маја, трају припреме за почетак великог посла

З. ГРУМИЋ

12. 04. 2021. у 16:50

ИЗГРАДЊА Фрушкогорског коридора почеће између 1. и 10. маја у зони Парагова, најавили су данас у Новом Саду председник Покрајинске владе Игор Мировић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић после разговора о остваривању најзначајнијих капиталних инвестиција на територији Војводине.

УСКОРО КРЕЋЕ ИЗГРАДЊА ФРУШКОГОРСКОГ КОРИДОРА: Машине стартују после 1. маја, трају припреме за почетак великог посла

Фото: Н. Карлић

- Покрајинска администрација је, на захтев ресорног министарства, пре десетак дана издала дозволу за формирање кампа градилишта а извођачи радова, на челу са кинеском компанијом „ЦРБЦ“ убрзано се припремају за почетак тог великог посла – изјавио је Мировић новинарима нагласивши да се тај ауто-пут, са тунелом кроз Фрушку гору, гради уз огромну подршку Владе Србије и Председника Републике.

Министар Момировић је истакао да се у нашој земљи тренутно реализују грађевинске инвестиције највеће по обиму у последњих неколико деценија и као једну од најзначајнијих издвојио изградњу брзе пругу Београд-Будимпешта.

- Деоницу од Београда до Новог Сада успећемо да завршимо до краја ове године и да је у фебруару идуће пустимо у функцију.

Фото: Н. Карлић

Он је напоменуо да наставак изградње те брзе пруге, од Новог Сада до Суботице, почиње у септембру и трајаће четири године. Додао је да је реч о технолошки најсложенијем пројекту, чија реализација захтева и експропријацију 4.500 катастарских парцела као и исељавање више од 100 домаћинстава у реону те будуће брзе пруге. У том послу се очекује значајна помоћ од Покрајинске владе и локалних самоуправа.

Министар Момировић је најавио и да ће у наредне две до три недеље бити уручени кључеви од првих 548 станова за припаднике служби безбедности, изграђених на новосадском насељу Југовићеву.

- Кључеве ће највероватније да уручи председник Републике Александар Вучић, а онда следи усељење у те изузетно квалитетне станове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Miki Zg

12.04.2021. 19:05

Pazite tko ne bi pohvalio uvaženog ministra T. Momirovića .koji obnaša svoju funkciju zbilja najbolje .Sve svoje resore ,obilazi svaki dan na terenu ,svakodnevno ima na hiljade problema ( privatnih parcela , trasama ,itd. ) ,ali ide odlučno ,a i nije u SNS -u ( za kritičare podatak ) !