МАТАРУШКА И БОГУТОВАЧКА БАЊА НА ПРОДАЈУ: Почетна цена 216,5 милиона динара

Г. ЋИРОВИЋ

12. 04. 2021. у 14:16

КАКО је недавно и најављено, на основу решења Привредног суда у Краљеву, Агенција за лиценцирање стечајних управника расписала је у понедељак оглас за продају јавним надметањем Привредног друштва „Матарушка и Богутовачка Бања“ из Матарушке Бање надомак Краљева, предузећа у стечају, са почетном ценом од 216,5 милиона динара.

МАТАРУШКА И БОГУТОВАЧКА БАЊА НА ПРОДАЈУ: Почетна цена 216,5 милиона динара

ФОТО: Г. Шљивић

Ово некада угледно предузеће које се дуже од пет година налази у стечају, располаже са, истина, девастираним објектима - хотелом „Термал“, ресторан-посластичарницом „Капица“ у бањском парку на самој обали Ибра, рестораном „Југославија“, делом хотела „Жича“, три виле и два купатила у Матарушкој, хотелом и депадансом „Минерал“, рерстораном и депадансом „Цвет“ и старим купатилом у Богутовачкој Бањи, као и правом на коришћење лековитих вода и 12 хектара парковских површина у обе бање.

ФОТО: Принтскрин

- Предвиђено је да јавно надметање буде одржано 12. маја. Било је неколико озбиљних најава, па се надам да ће на лицитацији учествовати озбиљни хотелијери који планирају да својим инвестицијама за две-три године врате статус Матарушкој и Богутовачкој Бањи који им је некада припадао – каже Небојша Симовић, начелник Рашког округа.

Матарушка Бања својевремено је у читавом региону била позната по лековитој води за лечење стерилитета и реуматских обољења, док је оближња Богутовачка надалеко била чувена као „бања за живце“.

- Постоји огроман потенцијал, али и капацитет, за развој и здравственог и класичног туризма. Томе ће свакако допринети инфраструктурна доступност, близина аеродрома „Морава“ у Лађевцима, као и будући ауто пут од Прељине до Појата, такозвани „моравски коридор“ који ће бити у близини - додао је Симовић.

Неколико покушаја приватизације ПД „Матарушка и Богутовачка Бања“ пре десетак година окончало се без успеха, углавном због (пре)високе цене и разних других околности. Иза свега, остало је 89 радника овог предузећа којима се дугују плате од октобра 2012. до јуна 2015. године. Овом продајом, надају се, била би коначно намирена и њихова потраживања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)