КОРОНА ПРЕМИЈА ДУПЛО СКУПЉА: Шта тачно осигуравачи нуде за путовања у доба пандемије

Б. ЦАРАНОВИЋ

12. 04. 2021. у 09:41

ОВОГ лета ће, готово извесно, уз одређене услове, бити отворене границе према омиљеним летовалиштима житеља Србије. На срећу, већина осигуравајућих кућа су у путна осигурања већ уврстиле и покриће у случају инфекције ковидом 19.

КОРОНА ПРЕМИЈА ДУПЛО СКУПЉА: Шта тачно осигуравачи нуде за путовања у доба пандемије

Фото Танјуг

Овај трошак ће, међутим, у односу на стандардно путно осигурање бити већи за око 50 одсто!

Случај труднице из Београда, која се због компликација лане породила у шестом месецу трудноће, током летовања у Турској, још једном је подсетила на значај путног осигурања. Тада је, срећом, уз уплаћених око 10 евра, било покривено лечење у вредности од неколико десетина хиљада евра, порођај, боравак у болници, чак и боравак бебе у инкубатору. Повратак у Србију није био могућ два месеца, па су осигураници морали да доплате и преко осигуране суме, али их је то знатно мање коштало него да су путовали без осигурања.

Осигурања за путовања у Европи покривају трошкове лечења у случају непредвиђених ситуација од 30.000 до 40.000 евра, док је осигурана сума у случају вируса корона, од 5.000 до 35.000 евра.

- Када се уговара додатно осигуравајуће покриће за осигуране случајеве ковида 19, уз плаћање ове додатне премије осигурања, покривени су трошкови медицинских прегледа, тестирања у случају испољавања симптома инфекције, због хитне медицинске помоћи и дијагнозе инфекције - уверавају нас домаћи осигуравачи. - Обухваћени су и трошкови за лекове, болничко лечење, као и трошкови повратка кући.

"Дунав" је лане међу првима понудио и допунско покриће за ковид 19, а као и код стандардног путног осигурања, важи за трошкове лечења до 35.000 евра, за шта тврде да је највећи износ осигурања на тржишту. И "Уника", осим стандардног путног осигурања са покрићем за изненадне болести или незгоде током боравка у иностранству, има додатно осигурање са ковид 19 покрићем.

- Путно осигурање са покрићем ковида 19, обухвата стандардна покрића изненадних болести или незгоде у иностранству до 30.000 евра, са разликом што клијентима након потврде присуства короне, омогућава организацију медицинске помоћи, терапију, болничко и ванболничко лечење од короне до 5.000 евра - кажу у "Уники". - Ово осигурање не укључује превентивно тестирање на корону и трошкове боравка у карантинској изолацији.

Док полиса стандардног путног осигурања за 10 дана боравка у било којој европској земљи углавном кошта око 10 евра, са додатним ковид 19 покрићем, је око 2.000 динара. Постоје и породични пакети, где за двоје одраслих и двоје деце, путно осигурање са додатним ковид 19 покрићем кошта око 5.000 динара за 10 дана.

ПОПУСТ ЗА ОНЛАЈН

ОСИГУРАВАЧИ нуде опцију онлајн осигурања, уз попусте. Такође, у понуди углавном имају и шире пакете путног осигурања који пружају додатну заштиту за случај изненадних незгода, попут потребе за правним или преводилачким услугама, помоћ у случају губитка или крађе путних докумената, нестанка пртљага, кашњења авиона...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)