ИСТОРИЈСКИ СКОК КРИПТОВАЛУТА: Тржиште достигло вредност од 2.000 милијарди долара

Новости онлине

06. 04. 2021. у 22:57

ВРЕДНОСТ тржишта криптовалута достигла је два билиона долара, вођена растом цене итиријума, другог најпопуларнијег дигиталног новчића у свету.

ИСТОРИЈСКИ СКОК КРИПТОВАЛУТА: Тржиште достигло вредност од 2.000 милијарди долара

Фото: Free Images Pixabay

За нешто више од два месеца, тржишна капитализација виртуелних валута се удвостручила, према подацима са веб сајта за праћење цена „Коин Геко“, пошто број малих и институционалних инвеститора вртоглаво расте, преноси Си-ен-би-си.

Биткоин, највећа глобална дигитална валута, учествује са преко 50 посто у укупној тржишној капитализацији виртуелног новца.

Само од почетка ове године, биткоин је забележио раст од преко 100 процената, што је допринело повећању укупне вредности крипто тржишта.

Прошлог месеца, овај новчић је достигао рекордну цену изнад 61.000 долара, а тренутно се тргује, према подацима Коиндеска, на нивоу од око 58.800 долара.

Ипак, изгледа да је најновији раст вредности овог тржишта вођен скоком итиријума, који је јутрос на азијском трговању забележио историјски највишу цену од 2.151,25 долара, према цифрама са Коиндеска.

Итиријум је од почетка године до данас ојачао за више од 180 процената, додаје Си-ен-би-си.

Компаније показују све веће интересовање за ову криптовалуту, што потврђује податак да је кинески произвођач апликација Меиту прошлог месеца уложио у етере 22,1 милион долара, поставши једна од првих великих компанија која је то учинила, преноси Б 92.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (2)

Nadami

06.04.2021. 23:14

Dali znate kako skace vrednost Kripto Valuta uopste? Znate li da se masovno kriptuju sita internet opstina, velikih preduzeca i da se za otkup trazi 20-30 Bitkoina. Veliki broj sajtova u Evropi je blokirana i kriptovana. Klasicna piraterija na koju EU ne reaguje. Privrednici su reketirani a javni servis blokiran. Banke su zatvorene i...... Korona i nema para.... Prslo sve skroz.