ПОДСТИЦАЈИ ЗА ПРОИЗВОДЊУ: Министарство пољопривреде и Светска банка организују конкурс

Ј. Су.

01. 04. 2021. у 16:09

МНИСТАРСТВО пољопривреде, у сарадњи са Светском банком, организује конкурс за бесповратна средства, у износу од 50 одсто вредности прихватљивих трошкова.

ПОДСТИЦАЈИ ЗА ПРОИЗВОДЊУ: Министарство пољопривреде и Светска банка организују конкурс

Илустрација / Фото Depositphotos

Ови трошкови односе се на унапређење сточарске и биљне производње као и домаће радиности. Осталих 50 одсто, обезбеђиваће се у размери - 10 одсто сопствено учешће пољопривредника, а 40 кредит код оних банака са којима ресорно министарство има закључене уговоре.

Подстицаји подразумевају два програма - подршку за унапређење конкурентности и јачање веза унутар тржиштног ланца у области примарне пољопривредне производње и диверзификације дохотка у руралним подручјима и подршка за унапређење конкурентности и веза унутар тржишног ланца у области откупа, прераде и маркетинга примарних пољопривредних производа, унапређење маркетинга производа домаће радиности.

Сви пољопривредници који су регистровани могу да конкуришу, као и земљорадничке задруге, привредна друштва и предузетници. Прихватљиве инвестиције су оне које су усмерене за унапређење конкурентности примарне производње млека, меса, у пчеларству и аквакултуре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)