ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ПУТУ НОВИ БЕОГРАД -СУРЧИН - Вучић: Овај део града постаће један од најлепших и најтраженијих (ВИДЕО)

Novosti online

31. 03. 2021. у 11:04

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствовао је данас обележавању почетка радова на деоници пута Нови Београд - Сурчин, који је наставак ауто-пута Е-763 Милош Велики.

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ПУТУ НОВИ БЕОГРАД -СУРЧИН - Вучић: Овај део града постаће један од најлепших и најтраженијих (ВИДЕО)

Фото: Танјуг


ВУЧИЋ: ИДЕМ У РУДНУ ГЛАВУ ДА СЕ ВАКЦИНИШЕМ

- Ако нам стигну те дозе кинеских вакцина, како би требало да стигну, тај први део вакцина у понедељак ако се не варам, ако буде, одох у уторак у Рудну Главу у Мајданпек да се вакцинишем. Да престану да ме лажно проглашавају за некаквог антиваксера - рекао је председник.

ПРЕДСЕДНИК: НИКАДА СЕ У СРБИЈИ НИЈЕ ВИШЕ ГРАДИЛО
-Оно на шта сам посебо поносан јесте да се никада у Србији није оволико градило. Рекли су да је експропријација завршена, али да имамо проблем са измештањем цеви - прокоменатрисао је Вучић питање "зашто се са почетком радова касни годину дана".

Нагласио је и да постоји крак ка улици Јурија Гагарина и да је та петља нацртана на мапи.

- Налази се на крају Блока 45, где се спаја са Блоком 71 и 72. Неће ићи на Војвођанску улицу, већ преко поља, изаћиће на врх Блока 45 према последњој станици трамваја - рекао је.

Вучић је казао да није било године од 1945. у којој се се градило оволико путева и пруга као сада и додао да ће то сигурно остати записано и уџбеницима.


ПРЕДСЕДНИК О ОДНОСИМА СА ЦРНОМ ГОРОМ: ПРЕМА СВЕЦУ И ТРОПАР...

Одговарајући на питања новинара, Вучић је рекао да ће се Србија трудити да има добре односе са народом Црне Горе.

-Према свецу и тропар, то је све што имам да кажем - рекао је Вучић одговарајући на питање о односима Србије и Црне Горе, будући да је црногорски министар спољних послова практично одбио могућност да се амбасадор Србије Владимир Божовић врати на дужност.

Како је рекао, у међународним односима се примењује реципроцитет, а Србија ће се трудити да буде блажа, али да на било који начин не угрози своје интересе.

 

 

"КВАДРАТ ЋЕ ОВДЕ БИТИ ВРЕДНИЈИ ЗА 20-30 ОДСТО"


Председник Александар Вучић: Хвала свима који раде на овом важном путу у дужини од 7,9 километара. Не само да ће Златибор, Ужице, Чачак бити ближе Београду, него што ће овај део града постати најлепших и најтраженијих делова града, квадрат станова и кућа овде сигурно ће бити вреднији за 20 и 30 одсто.

ВУЧИЋ: ИЗГРАДЊА НАЦИОНАЛНОГ СТАДИОНА ОВЕ ГОДИНЕ

-Изградња националног стадиона биће изванредан пројекат. Ове године крећемо у изградњу. Биће велелепан и биће један од најмодернијих у Европи. Добрим делом биће од дрвета и са много зеленила - казао је Вучић.
-Путеви су жила куцавица...Време је да се граде путеви, метрои..Коначно имамо могућност да то испунимо- додао је Вучић. - Ово данас има само један негативан ефекат, још више људи ће долазити у Београд - рекао је Вучић и објаснио да му је драго када долазе странци, али да му није драго када се напуштају наша села.
-Великом вам хвала, честитам вам на почетку радова. Живела Србија-рекао је Вучић.

ЧЕН БО: ИНФРАСТРУКТУРА ЈЕ НАЈВАЖНИЈА ОБЛАСТ САРАДЊЕ

Амбасадорка Чен Бо: Инфраструктура је најважнија област сарадње, игра важну улогу у побољшању стандарда живота. Ова деоница је од великог значаја за ублажавање саобраћајне гужве за град Београд. Уверена сам да ће кинеска компанија, заједно са српским партнерима, успешно изградити ову деоницу.

Фото: Танјуг

 

ШАПИЋ: ДОБИЈАМО РАСТЕРЕЋЕЊЕ ЦЕНТРА ГРАДА И ГАЗЕЛЕ


Александар Шапић, председник општине Нови Београд: Изузетно је важан пројекат за град Београд, велика је перспектива за људе који живе овде. Овим пројектом Нови Београд постаје географски центар града. Ово ће нас још више зближити и спојити. Овим добијамо  растерећење центра града, растерећење Газеле.

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СУРЧИН: ОВО ЈЕ ЈЕДНА ОД НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ ИНВЕСТИЦИЈА

Стеван Суша, председник општине Сурчин: Посебно сам радостан што могу да поздравим све присутне. Општина Сурчин као најмлађа градска општина јесте и најперспективнија, кроз нашу општину пролазе четири аутопута, ту је и аеродром и железница...Направићемо најбољу општину у Србији од Сурчина. Конкретно ова инвестиција је једна од најзаначајнијих инвестиција. Овај аутопут прави једну велику привредну зону и она ће сигурно бити препозната од инвеститора. Сигуран сам да ће грађани долазити да живе у овом делу Београда.

РАДОВИ ЋЕ БИТИ ЗАВРШЕНИ ЗА 18 МЕСЕЦИ

Председник тренутно разговара са присутнима и обилази радове.

Како је речено приликом обиласка, радови би требало да се заврше за око 18 месеци. Председник је упитао да ли радови могу да се убрзају барем за два месеца, али је проблем експропријација.

Како је рекао министар грађевине, проблем је што је ово градска саобраћајница.

- Сурчин овим добија много - казао је председник.

Фото: Танјуг

 
 

С председником почетку радова присуствовали су и премијерка Ана Брнабић, заменик градоначелника Горан Весић, директор Коридора Србије Александар Антић, амбасадорка Кине Чен Бо, министар грађевинарства Томислав Момировић, први човек Путева Србије Зоран Дробњак.


Иначе, траса од Новог Београда до Сурчинске петље требало би да ауто-пут "Милош Велики" учини приступачнијим становницима централних градских општина, јер они сад морају да путују ауто-путем.

Фото: Танјуг

 
 

Ова деоница је специфична, између осталог, по томе што за разлику од досадашњих пројеката на изградњи ауто-путева она пролази кроз насељено, градско подручје, па тако и захтева специфичну технологију изградње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (39)

Joviša

31.03.2021. 11:26

Zahvaljujući Vučiću napredak naše zemlje se vidi u svakoj investiciji ovo je veliki napredak za nas i samo treba da se nastavi ovako jer ako ovako nastavimo postićićemo mnogo jačanjem putne infrastrukture jačamo našu zemlju.