"НОВОСТИ" НА ЛИЦУ МЕСТА: Ево како изгледају радови на изградњи моста преко Јужне Мораве (ФОТО/ВИДЕО)

С. Бабовић

29. 03. 2021. у 09:30

НА стотине радника ангажовано је на изградњи моста преко Јужне Мораве на првој деоници Моравског коридора, коју обилази председник Александар Вучић.

НОВОСТИ НА ЛИЦУ МЕСТА: Ево како изгледају радови на изградњи моста преко Јужне Мораве (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: С. бабовић

Први дигитални ауто-пут у Србији Појате-Прељина, у оквиру прве деонице од 27,83 километра спаја Ћићевац,Сталаћ и Крушевац.Коридор гради америчко-турски конзорцијум “Бехтел-Енка”, али је ангажовано и више од 20 подизвођачких локалних компанија.

Ауто-пут који ће повезивати централну и западну Србију где живи око пола милион људи и где послује око 20.000 малих и средњих предузећа имаће 135 објеката, а међу њима чак 78 мостова.

Биће то и први равничарски коридор, а извесно, први “дигитални”, што подразумева изградњу оптичког кабла дуже целе трасе и благовремено обавештавања свих учесника у саобраћају о стању дуж ауто-пута. Дигитализација путне инфраструктуре омогући ће бржи проток интернета и у насељеним местима непосредно до коридора.

На градилиштима се поштују све епидемиолошке мере, а уз то, кренуло се и са масовном имунизацијом радника конзорцијума “Бехтел-Енка” у организацији Дома здравља,РПК Крушевац и града Крушвца. Првом дозом “Фајзера” током викенда, за сада је вакцинисано око 100 радника.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)