БИТКОИНУ ПРЕТИ СУДБИНА ЗЛАТА ИЗ 1934. ГОДИНЕ: Државе желе монопол над валутама сматра милијардер

Новости онлине

25. 03. 2021. у 21:34

НАЈПОЗНАТИЈОЈ криптовалути на свету последњих месеци расте популарност и вредност, али биткоин би ускоро могао да се суочи са великим отпором влада у свету, које желе да обуздају децентрализовану валуту, наводи милијардер и оснивач компаније „Бриџвотер асошијејтс“ Реј Далио.

БИТКОИНУ ПРЕТИ СУДБИНА ЗЛАТА ИЗ 1934. ГОДИНЕ: Државе желе монопол над валутама сматра милијардер

Фото: Free Images Pixabay

„Свака земља цени свој монопол над контролом понуде и потражње. Не жели друге валуте, јер ствари могу да измакну контроли. Мислим да је врло вероватно да ћете га (биткоин), под одређеним сплетом околности, забранити на начин на који је злато било забрањено“, рекао је Далио.

Он је за „Јаху фајненс“ поменуо контроверзни акт из 1934. године, који је потписао амерички председник Френклин Рузвелт, којим је окончано приватно поседовање и употребу злата као новца. Акт је такође успоставио девизни стабилизациони фонд као резерву за стабилизацију америчког долара.

Према наводима инвеститора, листа позитивних особина биткоина укључује безбедност и могућност да послужи као алтернативна имовина и потенцијално складиште вредности.

„Биткоин се доказао током последњих 10 година“, додао је.

Међутим, Далио је биткоин окарактерисао као потенцијалну претњу контроли које светске владе имају над банкарским системом, преноси РТ.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)