ВУЧИЋ ОБИШАО РАДОВЕ: Брза саобраћајница Иверак-Лајковац биће завршена до децембра 2022. - Нови пројекти у Ваљеву (ВИДЕО)

Novosti online

23. 03. 2021. у 10:06

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић обишао је данас радове на изградњи брзе саобраћајнице Иверак – Лајковац, која ће Ваљево повезати са ауто-путем Милош Велики. Са председником у обиласку били су и амбасадорка Кине у Србији Чен Бо, представници кинеске компаније “Чајна Шандонг”, која је извођач радова, као и министар грађевинарства Томислав Момировић и директор ЈП "Коридори Србије" Александар Антић.

ВУЧИЋ ОБИШАО РАДОВЕ: Брза саобраћајница Иверак-Лајковац биће завршена до децембра 2022. - Нови пројекти у Ваљеву (ВИДЕО)

Фото: Танјуг

СТИЖУ НОВЕ ДОЗЕ ВАКЦИНА

- Ми морамо да чувамо све људе...Људи који су вакцинисани, 90 посто њих неће се заразити после друге дозе. Данас стиже 100.000 доза "спутњика V", а између 5. и 10. априла стиже милион доза кинеских вакцина Синoфарм- рекао је председник.


РАДОВИ НА ДИВЧИБАРАМА

- Што се Дивчибара тиче, радимо пут Крчмаре - Дивчибаре за 15 дана, радимо 12, 5 километара, вредност је 3,5 милиона евра - поручио је председник.

-То је огромно улагање за малене Дивчибаре - додао је Вучић.

Рекао је да се ради гасификација, поправка електромреже, и да ће у склопу целе мреже за Ваљево бити три пречишћивача отпадних вода, од којих једна у Дивцима за Дивчибаре.

-Ништа од тога 70 година нисмо урадили - казао је он.

Фото: Танјуг

 
 

ВУЧИЋ О ЂИЛАСУ: СВАКО ИМА ПРАВО ДА ПОДНЕСЕ КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ


- Свако има право да поднесе кривичну пријаву, а на надлежним органима је да раде свој посао. Нећу даље о томе - прокоментарисао је кратко Вучић подношење кривичних пријава Драгана Ђиласа, због случаја рачуна са Маурицијуса.

ПРЕДСЕДНИК О СЛАВИШИ КОКЕЗИ

Председник је рекао да надлежни морају да узму ствари у своје руке и да утврде како су неки пљачкали земљу или ко је и како умешан у малверзације на царини.

Вучић је то рекао, одговарајући на питање новинара, да ли је мислио на Славишу Кокезу када је казао да су неки људи радили лоше ствари, а он их је бирао и када ће се сазнати шта се дешавало на царини и да ли ту има Кокезине одговорноси.

-Мислио сам на више разних људи, али је важно да надлежни узму ствари у своје руке, као и да се види како су неки пљачкали земљу и износили десетине милиона евра на Маурицију, преко Хонгконга, до Швајцарске и других места. Као што су за ово, сигуран сам да ће надлежни почети да реагују и у другим случајевима па и на царини почињених кривичних дела, ко год да их је починио - рекао је Вучић.

Фото: Танјуг

 

ВУЧИЋ О ВИРУСУ КОРОНА

- Наравно да имамо страх, 75 одсто заражених су заражени британским сојем вируса. Иако расте број умрлих, ми имамо и даље мање мртвих него неке друге земље. Тестирамо убедљиво највише људи. Зато разумем лекаре. Ипак, држава мора да ради, ми морамо да градимо путеве, неко мора да ради, да бисмо могли да имамо раст - рекао је председник.

 

"ИМАМО ДОБРЕ ОДНОСЕ И СА САД И СА РУСИЈОМ"


-Ми смо мала земља да бисмо се уплетали у односе супер сила. Ми имамо добре односе и са САД и са Русијом. За разлику од других, мене није срамота да кажем да имамо добре односе са председником Путином и да добро сарађујемо и то ће бити пут Србије. Србија ће наставити слободарску и независну политику очувања сопственог суверенита и борбе за интересе своје земље и свог народа - рекао је Вучић.

Фото: Танјуг

 
 

ПРЕДСЕДНИК О ГОДИШЊИЦИ НАТО АГРЕСИЈЕ


Ми ћемо сутра обележити годишњицу НАТО агресије. Ја изговарам управо ту реч "агресија"- рекао је Вучић.

Он је додао да не постоји бојазан као код претходних власти у Србији које су се плашиле да изговоре праве речи, те користиле изразе "НАТО кампања" и "НАТО интервенција".

Животи мале Милице и Сање битније су нам од тога шта ће рећи било који упосленик из страних амбасада.

Вучић је додао да ће Србија неговати сећање и на српске цивиле, али и на војнике и полицајце.

Истакао је да је "обавеза Србије да опрости, али да никада не заборави".

 

Фото: Танјуг

 
 

СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ГРАДЊА АУТОПУТА БЕОГРАД-ЗРЕЊАНИН

Председник је најавио да ће следеће године почети да се гради и аутопут од Београда до Зрењанина и позвао Кинезе да се припреме за тај пројекат.

Вучић је казао да ће врло брзо бити припремљен пројекат за аутопут до Зрењанина.

- Тим аутопутем бисмо увезали целу Бачку и Банат - нагласио је Вучић, додајући да ће држава бити спремна за разговоре са кинеским извођачем до краја године, а да би већ у 2022. могли да крену радови.

Фото: Танјуг

 

ВУЧИЋ НАЈАВИО ВЕЛИКЕ ПРОЈЕКТЕ ЗА ВАЉЕВО


-Данас смо овде између Лајковца и Ваљева, у близини места Дивци, овде се ради брза саобраћајница која треба да повеже крак од Милоша Великог до Ваљева. Веома сам захвалан нашим кинеским партнерима који су рекли да ће до краја 2022. бити готова ова саобраћајница. Што се Ваљева тиче, мислим да оно што деценијама није улагано у Ваљево, биће урађено у наредне две-три године. Говорим о огромним инвестицијама. Хвала вам, драги кинески радници, драги српски радници. Не заборавите, све ово радимо у време короне - рекао је Вучић.

Вучић је изјавио да ће у наредних 15 - 20 дана, уколико ковид дозволи, бити потписан споразум о изградњи фабрике у Ваљеву једне немачке компаније.

Споразум ће бити потписан са "цењеном немачком компанијом", у којој ће просечна нето плата бити око 1.000 евра.

Додао је да се затим нада и другој великој фарбици у Ваљеву.

-Мислим да су они близу те одлуке и надам се да ћемо за месец дана моћи и о томе да говоримо - рекао је Вучић.

-Реч је о стратешким стварима, говорим о довођењу транспортног гаса, централног гасовода, за шта је потребно 29 милиона евра - рекао је Вучић.

Уз гасификацију Ваљева, биће изграђена канализациона инфраструткура, уз три пречистача.

Вучић је навео и да се нада да ће ускоро и болница бити реконструисана, што ће коштати више од 10-12 милиона евра.

-То су огромне инвестиције у ваљевски, колубарски крај, али од пресудног значаја је и аутопут, да бисмо довели инвеститоре. Ово су све фантастичне ствари за Ваљево - рекао је Вучић. - Након тога, задатак је довести мање инвеститоре за Осечину, Љиг...

Фото: Танјуг

 
 

ЧЕН БО: ОГРОМАН ЗНАЧАЈ ЗА СТАНДАРД И БОЉИ ЖИВОТ ЉУДИ


-Већ сте чули да ће пројекат бити завршен пре уговореног рока. Инфраструктура има огроман значај за стандард и бољи живот људи. Драго ми је да кинеске компаније могу да поделе своје искуству са српским партнерима и допринесу развоју Србије-рекла је амбасадорка Чен Бо.

ЗАХВАЛНОСТ КИНЕСКОЈ АМБАСАДОРКИ И КИНЕСКИМ ПАРТНЕРИМА

- Да није коректности кинеских партнера, ми бисмо се многи више мучили - рекао је Вучић и захвалио се амбасадирки Чен Бо.

- Много лепо ви ово радите. Веома ценимо ваше напоре. Желимо вам много успеха. Ја планирам да се у децембру 2022. године возим овом брзом саобраћајницом до Ваљева и Дивчибара – рекао је Вучић кинеским партнерима.
 


У ТОКУ ОБИЛАЗАК РАДОВА

Председник Србије Александар Вучић тренутно обилази радове. Председник је рекао да је овај пројекат важан не само за Ваљево, него за цео крај.
 

РАДОВИ ЋЕ БИТИ ЗАВРШЕНИ ПРЕ РОКА

Председник Србије Александар Вучић питао је кинеске инвеститоре да ли ће саобраћајница бити завршена до децембра 2022. године и они су потврдили да хоће.

-Значи годину дана пре рока - рекао је Вучић.

- Хвала за дивну вест - рекао је председник.

 
 

ВАЖНА САОБРАЋАЈНИЦА ЗА КОЛУБАРСКИ ОКРУГ


Припремни радови на изградњи брзе саобраћајнице почели су крајем јуна прошле године када је градилиште обишао председник Србије, који је тада поручио да је изградња овог пута важна за цео Колубарски округ.

-Ваљевци ће изградњом брзе саобраћајнице долазити до ауто-пута за 10 минута, а до Београда за 35 минута. Поред тога саобраћајница ће отворити нова радна места и повећати стопу запошљавања- поручио је тада председник Србије.

Пут гради кинеска компанија “Чајна Шандонг”, а радови би требало да буду окончани до краја 2022. године. Укупна дужина ове деонице износи 18,3 километра, а радови су вредни 158 милиона евра.

На траси ће се налазити 25 објеката, једна петља и 19 мостова, а брза саобраћајница имаће по траке у оба смера и пројектована је за брзину до 100 километара на сат.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (29)

star

23.03.2021. 10:24

Zahvaljujući izgradnji ovih brzih saobraćajnica i mnogih infrastrukturnih prijekata, naš narod će živeti daleko kvalitetnije, jer će setime privuči novi investitori, a sa njima i nova radna mesta za naše građene.

Mijo

23.03.2021. 11:07

Ponosan sam na svoju zemlju i na ovakve rezultate koje postižemo. To mnogo govori o našoj zemlji i o politici koju naš predsednik vodi. Sve pohvale za Aleksandra Vučića i samo ovako neka nastavi da se bori za našu zemlju od mene će uvek imati punu podršku.