ВРЕДНОСТ КРИПТОВАЛУТЕ ВЕЋА ОД СВЕТСКЕ ПЛАТНЕ МРЕЖЕ: Биткоин капитализује више од Визе и Мастеркарда заједно

Танјуг

17. 03. 2021. у 08:22

ВРЕДНОСТ криптовалуте биткоин већа је од две највеће светске картичарске платне мреже, Визе (Виса) и Мастеркарда (Мастерцард), чија заједничка тржишна капитализација износи 871 милијарду долара.

ВРЕДНОСТ КРИПТОВАЛУТЕ ВЕЋА ОД СВЕТСКЕ ПЛАТНЕ МРЕЖЕ: Биткоин капитализује више од Визе и Мастеркарда заједно

Фото Илустрација архива

Према последњим подацима са тржишта криптовалута, биткоин тренутно капитализује нешто више од 1,0 билион долара. Дигитална кованица је од нуле стигла до тржишне вредности од 1.000 милијарди долара 3,6 пута брже од Мајкрософта, преноси Раша тудеј.

Најстарија светска дигитална валута је такође прошле недеље, када је достигла рекордну цену од 61.700 долара, била вреднија од три највеће светске банке заједно. Тада се њена тржишна капитализација приближила нивоу од око 1,15 билиона долара, док је вредност "ЈПМоргана", Бенк ов Америка и Индустријске и комерцијалне банке Кине (ИЦБЦ) заједно износила 1,08 билиона долара.

Извори из Екоинометрикса за аналитику крипто тржишта кажу да је 13. марта вредност биткоина процентуално била једнака као 45 посто средстава инвеститора уложених у злато и да је одговарала уделу од 10 одсто физичког тржишта злата у целини, објавио је портал Коинтелеграф.

Да би стварно помрачио сјај злата, биткоин би требало да се тргује по цени од 590.000 долара, додају наведени извори.

У уторак поподне, биткоин се трговао по цени од 54.865 долара за један новчић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)