НОВИ РЕКОРД БИТКОИНА: У протекла 24 сата вредност криптовалуте порасла за 5 процената

Novosti online

14. 03. 2021. у 16:52

НАЈПОПУЛАРНИЈА светска криптовалута биткоин постигла је синоћ нови рекорд када је око 21.30 по српском времену вредност дигиталног новчића износила 61.500 долара. Тренутно се биткоином тргује по цени од око 60.300 долара.

НОВИ РЕКОРД БИТКОИНА: У протекла 24 сата вредност криптовалуте порасла за 5 процената

Фото АП

У протекла 24 сата вредност криптовалуте порасла је за 5 процената.

Подсетимо, од почетка ове године, биткоин је ојачао за 80 одсто, а у последњих 12 месеци његова вредност је порасла за 570 одсто.

Вртоглавом успону криптовалуте допринело је неколико фактора, а један од главних је и раст интересовања великих институционалних инвеститора, као и улагања корпорација попут Тесле, Сквера и Мајкростратеџија у биткоин.

Такође, расту биткоина допринеле су и охрабрујуће информације о великом интересу клијената Голдман Сацхса за најпопуларнију криптовалуту.

Још једна од најугледнијих инвестицијских банака лансира производ у којем ће инвеститори добити прилику да улажу у 11 деоница компанија које су фокусиране на биткоин. Према пријави код СЕЦ-а, нови производ је дужнички инструмент под називом ЈПМорган’с Црyптоцурренцy Еxпосуре Баскет, који садржи "неједнако пондерисану" корпу референтних деоница које или поседују криптовалуту или послују с њом.

У очима инвеститора биткоин је сада попут злата у дигиталном облику - заштита од свих невоља које ће неизбежно узроковати дивље штампање новца у режији централних банака, односно пре свега висока инфлација и девалвација класичних валута. Како цене злата већ неколико месеци лагано опадају, постаје све јасније да је биткоин доиста преузео његову улогу у многим портфељима великих играча.

Велики инвеститори упркос високој цени не престају да улажу у биткоин. Најновије информације су да је компанија за пословне анализе МицроСтратегy објавила да је купила додатни пакет од 15 милиона долара вредних биткоина.

Аналитичар Блумберга Мике МцГлоне недавно је храбро прогнозирао да ће биткоин до краја месеца узлетети на ниво од 100.000 долара. МцГлоне је иначе био један од ретких аналитичара који је имао храбрости да предвиди да ће биткоин скочити на ниво од 50.000 долара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)