ГРАЂАНИ КАО ПОРЕЗНИЦИ: Прорадила је апликација "порески аларм"

С. Б.

11. 03. 2021. у 15:18

ГРАЂАНИ и привредници од сада могу да се нађу у улози пореских инспектора. У најмању руку њихових вредних помоћника. Прорадила је апликација "порески аларм", посредством које корисници могу одмах да пријаве Пореској управи било које пореске неправилности.

ГРАЂАНИ КАО ПОРЕЗНИЦИ: Прорадила је апликација порески аларм

Фото: Depositphotos

Грађани могу да пријаве неиздавање фискалних рачуна, обављање нерегистроване делатности и ангажовање непријављених радника, као и друге пореске неправилности које уоче у пословању привредних субјеката.

- Апликација омогућава брзо и лако подношење пријаве - уношењем података или слике привредног субјекта односно уочене неправилности - објашњавају порезници. - Корисник пријаву може поднети анонимно или се идентификовати у зависности од тога за коју се опцију определи. Корисници апликације аутоматски добијају електронско обавештење о успешном подношењу пријаве, која је одмах по подношењу видљива и у систему Пореске управе.Пореска управа Републике Србије ће у случају основаности и потпуности поднете пријаве, предузимати мере у складу са законом и својим овлашћењима и санкционисати свако понашање које није у складу са пореским прописима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)