ПОСАО У МИНИСТАРСТВУ ЗА НАЈБОЉЕ СТУДЕНТКИЊЕ: Синиша Мали - "Следећи конкурс за запослење у другој половини марта"

Novosti online

08. 03. 2021. у 11:53

ПОСАО У МИНИСТАРСТВУ ЗА НАЈБОЉЕ СТУДЕНТКИЊЕ: Синиша Мали - Следећи конкурс за запослење у другој половини марта

Фото: Инстаграм

МИНИСТАР финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали данас је примио шест дипломираних економисткиња, доскорашњих студенткиња Економског факултета у Београду које су добиле посао у Министарству финансија, а уз честитке за 8. март, пожелео им је да покажу стечено знање и да остваре најбоље резултате у раду.

- Данас смо пожелели добродошлицу за шест дипломираних економистикиња, које су недавно завршиле Економски факултет у Београду, а које почињу да раде у Министарству финансија. У сарадњи са Економским факултетом, расписали смо конкурс и изабрали смо најбоље студенте, којима желим пуно среће у раду! Наредни конкурс ће бити расписан у другој половини марта. Желимо да на овај начин пружимо прилику младим људима да покажу шта знају и да развију своје потенцијале. Ја им желим и срећан 8. март, Дан жена, и нека им овај дан буде један леп почетак професионалне каријере - навео је Мали.

Министар Мали је нагласио да је давање прилике за запослење успешним студентима са Економског факултета у Београду пример давања шансе младима.

- Наша жеља је била да, заједно са Економским факултетом, најбољим студентима који су изразили жељу да раде у Министарству финансија, то и омогућимо. У овом тренутку, шест доскорашњих студенткиња почиње с радом и оне су добиле посао на одређено време. Уколико се добро покажу, даћемо им шансу да добију и уговоре на неодређено време и то у сектору буџета, фискалних ризика и макроекономских пројекција - рекао је он.

Министар Мали, који је и иницијатор ове акције, истакао је да је одушевљен енергијом, као и жељом за новим сазнањима девојака које су добиле запослење.

- Потпуно сам импресиониран овим младим дамама и желим им пуно среће и успеха. Нека ово буде пример свакоме да зна да своје снове може да оствари овде, у нашој земљи. Ми смо као Влада отворени према новим младим кадровима. Моја жеља је била да своје снове остваре овде у Србији, а не у Аустралији, Канади, Америци. Ово је конкретан пример како заједно можемо да променимо неке ствари у нашој земљи - навео је он.

Он је подсетио и на пројекат „Моја прва плата“, преко којег је око 5.000 предузећа запослило више од 8.500 младих људи.

- Са тим програмом ћемо наставити  и ове године. Оно што је за мене важно, као министра финансија, то је да ћемо већ у марту или априлу имати нови конкурс са Економским факултетом за још четири радна места за најбоље студенате тог факултета - рекао је Мали.

Он је додао и да Министарство финансија припрема и трећи пакет помоћи привреди и грађанима Србије, те да ће младе даме које су почеле с радом, имати прилику да у томе учествују.

- Честитам 8. март свим дамама у нашој земљи, свим женама које раде у Министарству финансија и у Влади Републике Србије. Желим пуно успеха и лепих тренутака и за вас шест. Хвала, пре свега на поверењу које сте нам указали, да ваше прве кораке у раду, прво радно искуство, управо остварите у Министарству финансија Владе Републике Србије - закључио је Мали.

Једна од примљених је Јелена Попов, која се срдачно захвалила на прилици која јој је указана, и напоменула да је тренутно на мастер студијама, те да следеће године планира да упише докторске студије.

- Велика ми је част што сам добила прилику да радим у најважнијем министарству у Републици Србији  и да будем део овако велике организације. Хвала на прилици, јер овде могу доста да научим, али и да покажем колико квалитетне кадрове даје Економски факултет у Београду. Радићу у Сектору за праћење фискалних ризика, што се надам да ће бити моја докторска дисертација наредне године - рекла је она.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)