УСКОРО ЈОШ ЈЕДНА НАГРАДНА ИГРА: Министар Мали потписао уговор са добитником стана у Београду на води (ФОТО)

Novosti online

04. 03. 2021. у 13:39

УСКОРО ЈОШ ЈЕДНА НАГРАДНА ИГРА: Министар Мали потписао уговор са добитником стана у Београду на води (ФОТО)

Фото: Инстаграм

У ПРВА два месеца 2021. године имали смо суфицит у буџету, а ПДВ иде боље него што смо планирали за скоро девет милијарди динара, рекао је данас министар финансија Синиша Мали приликом потписивања уговора о поклону стана добијеног у наградној игри "Узми рачун и победи".

Он је оценио да је та наградна игра током које је подељено 12 станова и 60 аутомобила имала позитивне резултате, јер је створила позитивну атмосферу око фискалних рачуна у Србији.

Мали је навео да ће се у наредних пар недеља анализирати резултате ове наградне игре.

- Позитивна атмосфера око фискалних рачуна и наградне игре даје свој резултат у пракси. Ми ћемо брже него што се очекује, а након анализе резултата ове наградне игре изаћи са идејом и предлогом још једне наградне игре - рекао је он.

Додао је да се већ сада зна да ће бити два круга наградне игре, један на пролеће а други на јесен или зиму.

- Тако ћемо још додатно радити на свести грађана Србије да знају зашто је важно да узимамо фискалне рачуне. Узимањем рачуна боримо се против сиве економије, дајемо новац у буџет за изградњу аутопутева, набавку лекова и вакцина, изградњу школа и болница, свега што чини живот грађана Србије - рекао је он.

Мали је упутио честитке свима који су добили награде, али и велика захвалност свим грађанима Србије који узимају фискалне рачуне при куповини и тако доприносе борби против сиве економије, и изградњи боље, лепше и успешније Србије.

Потписивању уговора присуствовала је читава породица Илић из села Пожежно код Великог Градишта чији коверат извучен међу 12 милиона приспелих.

Отац и муж Драгослав захвалио се Србији и министру на уручењу стана.

- Још сам под утиском. Стан је дефинитивно за синове Јована и Михајла. Кад буду пошли на више школе биће ту, живеће у њему - рекао је он.

Додао је да су играли породично и да су послали преко 100 коверата за наградну игру.

Илић је завршио средњу машинску, али ради молерај, уградњу плочица, паркета, а породица живи и од пољопривреде.

- Нисам имао осећај да ћемо добити, а супруга Силвана јесте. Више је она имала жељу - рекао је он.

Додао је да је данас када је сазнао која је вредност стана био лепо изненађен и да је још у неверици.

Директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић оценио да је наградна игра показала позитивне ефекте, јер је много већи приход од ПДВ-а.

- Добитници станова у Београду на води нису добили кључеве, јер се они завршавају тако да кључева још увек нема. Сви остали су добили кључеве, неки су се већ и уселили - рекао је он.

Након уручења награде министар је на свом Инстаграм профилу најавио нову наградну игру

- Драгослав Илић из Великог Градишта, заједно са својом породицом, добитник је највредније награде у наградној игри “Узми рачун и победи” - стана на @белградеwатерфронт. Честитам!!! Имамо лепе вести и за све друге грађане Србије - већ за неколико недеља почећемо са још једном наградном игром, с обзиром на то да се ова показала као веома ефикасна у борби против сиве економије. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)