МАЛИ НА ТВ ПРВОЈ: Незапосленост у Србији континуирано пада, иако је у целом свету економска криза због короне

Novosti online

02. 03. 2021. у 09:40 >> 09:43

МАЛИ НА ТВ ПРВОЈ: Незапосленост у Србији континуирано пада, иако је у целом свету економска криза због короне

Фото: Принтскрин

МИНИСТАР финансија Синиша Мали гост је у јутарњем програму на ТВ Првој.

- Јуче је завод за статистику изашао са званичним подацима за 2020. годину. Донео сам званичне резултате и бројке које су везане за стопу раста, доносно пад у прошлој години. Најмањи пад има Србија, то се никада није десило да смо најбољи у економији на целом континенту - рекао је Мали.

Фото: Принтскрин

- Континуирано нам стопа незапослености пада и поред пандемије вируса короне и највеће економске кризе у свету. Успели смо да одржимо стопу незапослености од 9 одсто - казао је Мали.

На питање одакле Србији новац да обезбеди све што је потребно за здравство, Мали је рекао да је то резултат реформи које је председник Србије Александар Вучић још као премијер почео да спроводи.

- Лекове, медицинску опремо плаћамо на време и зато их имамо толико. Ово је резултат реформи које је председник Вучић кренуо да спроводи још као премијер - рекао је Мали и подсетио је да упркос пандемији вируса корона имамо раст просечних плата у Србији.

Фото: Принтскрин

- Апсолутно смо усмерени на то да терет ове кризе преузме Република Србија, да преузме држава, да покажемо грађанима зашто смо прошли корз реформе и како одговорно може да се води економска политика и како са што мање последица изађемо на крају епидемије.

На питање да ли је наградна игра "Узми рачун и победи" дала резултат када је у питању борба против сиве економије, Мали је рекао да о томе сведочи број коверата који су грађани послали.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)