У РАШКИ ЋЕ ШИТИ ФИЛИП ПЛЕЈН: Немачки дизајнер разматра сарадњу са српском фабриком из Драганића

Н. Кочовић

01. 03. 2021. у 22:22

У РАШКИ ЋЕ ШИТИ ФИЛИП ПЛЕЈН: Немачки дизајнер разматра сарадњу са српском фабриком из Драганића

Фото Н. Кочовић

ЈЕДАН од највећих светских модних дизајнера, Немац Филип Плејн обишао је фабрику "ЛУСС текстајл" у Драганићима код Рашке како би се уверио у њене капацитете и могућност да се у том погону производи одећа са његовим заштитним знаком.

Овај чувени светски дизајнер је у Рашку стигао директно са "Недеље моде" у Милану, а након обиласка производног погона рекао је да је изненађен и импресиониран оним што је видео.

- Увек тражимо произвођаче који могу испунити наше стандарде квалитета и дизајна производа. Мислим да ЛУСС текстајл има потенцијал да постане наш снабдевач, флексибилни су, јер производе различите одевне предмете, панталоне, јакне, мајице и униформе - поручио је Плејн под чијим именом се годишње произведе милион комада одевних предмета.

Власник фабрике Сава Митровић је рекао да у фабрици ради 300 људи, а да ће посао у наредном периоду добити још 200 становника Рашке, Новог Пазара, Лепосавића и околних градова.

Посету Плејна организовала је Привредна комора Србије, а председник Марко Чадеж оценио је да је ова фабрика међу најмодернијим у Европи.

- Циљ нам је да Филип чешће борави у Рашки и да ова фабрика постане део света Филипа Плејна. Он је један од највећих светских дизајнера, а нема модног догађаја на којем није најзанимљивија и најкреативнија личност. Разговарали смо и надамо се добрим пословима са овим сјајним човеком, дизајнером који диктира шта ће се носити у свету - поручио је Чадеж.

Сарадњи са чувеним светским бредном радују се и у локалној самоуправи, а председник Општине Игњат Ракитић очекује да ће сарадња ускоро бити и озваничена.

- Радује ме што је Рашка постала место где се производи одећа врхунских модних марки. Када смо пре две године отварали фабрику то је била мисаона именица. Ова посета је почетак сарадње, а мислим да је оно што је Плејн видео задовољило његове стандарде, чиме Рашка и Србија могу да се поносе - казао је Ракитић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)