БИТКОИН ПРОДАВАЛИ ЗА СВЕГА НЕКОЛИКО ХИЉАДА ДОЛАРА: Највреднија валута грешком на попусту скоро 90 посто

Novosti online

01. 03. 2021. у 15:48

БИТКОИН ПРОДАВАЛИ ЗА СВЕГА НЕКОЛИКО ХИЉАДА ДОЛАРА: Највреднија валута грешком на попусту скоро 90 посто

Фото АП

НАЈОПОПУЛАРНИЈА криптовалута света доживела је пад у протеклих неколико дана од тренутка када је достигла свој рекорд од 58.332,36 долара.

Сада се Битцоин може наћи по цени од око 48.000 долара, а у међувремену се догодила једна невероватна грешка у којој је ова дигитална валута продавана за свега 6.000 долара.

Наиме, једна од највећих мењачница криптовалута у јужној Азији, ПДАX је доживела невиђену грешку која је довела до тога да се Битцоин продаје по заиста ниској цени, која дође као да је остварен попуст од 88%. Сада се ова мењачница из Филипина суочава и са правним питањем пошто је истакла да ће поднети тужбу против свих који не планирају да врате Битцоин.

Председник ПДАX истиче да грешка није изазвана хакерским нападом, већ да се догодила техничка грешка, то јест глич,који је изазван масовним порастом трговинске активности. Овај проблем се догодио 18. фебруара, а од тада су се појавили извештаји муштерија којима је онемогућен приступ налозима, те им је тражено да врате ове дигиталне новчиће. 

- После скоро 24 сата, послали су ми писмо и СМС поруку у којима траже да вратим БТЦ или ће они бити приморани да поднесу тужбу против мене- рекао је један од купаца који сматра да је трансакција извршена на прописан начин, те да није кршила законе, нити правила те платформе за размену криптовалута, преноси Yахоо.

Рафаел Падиља, адвокат који представља кориснике који не могу да приступе својим налозима, написао је на друштвеној мрежи Фацебоок: "Трансакција наших клијената је била легитимна према важећим законима и наравно у складу са условима коришћења ПДАX-а". Он истиче да је ПДАX закључао налоге пошто не може да сторнира трансакције.

Званично саопштење ПДАX-а тврди да је 95% налога враћено, али тамошњи медији преносе да је велики број корисника и даље закључаноРазумемо да ће се многи корисници узнемирити пошто су могли да купе Битцоин по веома ниској цени, али нажалост они никада нису били у поседу берзе, што доводи до тога да заправо нема ничега што се може купити или продати" - истиче председник те компаније, Ничел Габа.

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)